Witte mars ter herdenking van Ilyasse El Hassani heeft enkel tot doel rellen uit te lokken Filip Dewinter eist een samenscholingsverbod in Oud-Borgerhout op zaterdag 29 oktober

Vlaams Belang plant tegenbetoging mocht de “witte mars” toch toegelaten worden 
 
Volgens verschillende bronnen zou er worden opgeroepen tot een “witte mars” morgen  door Borgerhout ter herdenking van  Ilyasse El Hassani, de 17-jarige veelpleger die 5 dagen geleden de dood vond toen hij een bejaard koppel in Borgerhout trachtte te beroven. 
Deze “witte mars” is een verregaande provocatie en een slag in het gezicht voor de vele bejaarde Antwerpenaren die het slachtoffer waren van criminele feiten. De mars lijkt ook enkel het uitlokken van rellen tot doel te hebben. Het Vlaams Belang vindt het dan ook totaal ongepast dat het concept van de witte mars dat begon ter herdenking van de slachtoffertjes van Marc Dutroux, wordt gekaapt als excuus voor de zoveelste straat guerrilla in Borgerhout.
Vlaams Belang Fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad Filip Dewinter verzocht  Burgemeester Patrick Janssens reeds formeel om de manifestatie, die morgen zou doorgaan, te verbieden en om de nodige maatregelen te nemen om samenscholingen in Oud-Borgerhout te verhinderen. Het Vlaams Belang zal in ieder geval niet aarzelen om een tegenbetoging te organiseren mocht deze “witte mars” de toestemming krijgen van de Burgemeester.
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...