Vlaamse steden dreigen moslimenclaves te worden

Vlaams Belang wil immigratiestop voor niet Europese vreemdelingen, gekoppeld aan een vestigingsstop voor onze steden en een kordaat assimilatiebeleid

Uit nieuw onderzoek van de socioloog Jan Hertogen blijkt dat binnen tien jaar 30 % van de Belgische bevolking van allochtone origine zal zijn. Maar in Brussel en verschillende andere grote steden ligt dat cijfer nu al een stuk hoger. In Brussel zelf is nu bijna zeventig procent van de bewoners van vreemde origine. In 2020 zal dat 85 procent zijn! In Antwerpen is 39,7  procent van vreemde afkomst, binnen tien jaar wordt dat 55 procent. Mechelen (nu 27 procent) zal stijgen tot 41 procent, Gent (nu 25 procent) tot 38 procent. Het Vlaams Belang waarschuwt al jaren voor deze dramatische evolutie. Niet alleen heeft deze demografische evolutie bijzonder negatieve gevolgen voor de leefbaarheid van onze Vlaamse steden en leidt die tot een verregaande verpaupering van de stedelijke woongebieden, maar in de toekomst dreigen verschillende van onze steden bovendien geconfronteerd te worden met een moslimmeerderheid.

 

Volgens een extrapolatie van een eerder onderzoek van Hertogen uit 2005 naar het aandeel moslims in de stedelijke bevolking is inmiddels al 29% van de Brusselse bevolking moslim. Antwerpen en Lokeren hebben volgens dezelfde extrapolatie momenteel reeds zo’n 20% moslims in hun bevolking en in zeven andere steden (Genk, Mechelen, Heusden-Zolder, Gent, Zele, Maasmechelen en Houthalen-Helchteren) zou het moslimaandeel in de bevolking inmiddels al meer dan 15% bedragen. Vlaamse steden dreigen in de toekomst moslimenclaves te worden. Deze machtsovername van de islam in onze steden moet voor het Vlaams Belang ten allen prijzen vermeden worden.

 

Volgens het Vlaams Belang is het vijf voor twaalf. De invasie van niet-Europese gelukzoekers richting Vlaanderen moet beter vandaag dan morgen een halt worden toegeroepen. Het Vlaams Belang eist dat nog dit jaar een immigratiestop wordt afgekondigd voor immigratie vanuit niet-Europese landen. Bovendien moet voor de Vlaamse steden met meer dan een kwart niet-Europese allochtonen in hun bevolking een inschrijvings- en vestigingsstop worden afgekondigd.

 

Voor de reeds hier woonachtige allochtonen moet het veel te vrijblijvende integratiebeleid worden vervangen door een kordaat assimilatiebeleid. Niet-Europese vreemdelingen moeten slagen voor een inburgeringsexamen, een loyauteitseed afleggen en in het openbare leven uiting geven van hun bereidheid tot aanpassing aan onze Europese levensstijl. Alleen op deze wijze kan de islamisering van onze Vlaamse steden worden afgewend en de toekomst van onze steden worden veiliggesteld.

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...