Vlaams Belang wil sluiting Pakistaanse jihadmoskee in Antwerpse Oranjestraat

Pakistaanse jihadi’s in Antwerpen
 
Moskee Khatim-Al-Anbia, het Al-Qaeda hol van Antwerpen
 
Deze kleine Pakistaanse moskee in de Oranjestraat mag beschouwd worden als de gevaarlijkste moskee in Antwerpen. De moskee(vereniging) is al volledig ondergronds gegaan wat enorm gevaarlijk is. Vooral Pakistaanse, Afghaanse en Bengaalse fundamentalisten komen hier over de vloer. Dit ‘gebedshuis’ maakt deel uit van een wijdverspreid extremistisch netwerk dat vertakkingen heeft tot in Pakistan, Afghanistan, Bangladesh en GB. Jihad en rekrutering hiervoor staan  centraal in deze moskee. De internationale jihadi beweging Khatme Nubuwwat heeft hier haar Europese hoofdzetel. Deze organisatie staat op de zwarte lijst van verschillende Europese landen. De Pakistaanse vereniging wordt in ons land al jaren opgevolgd door de anti-terreurcel van de Federale Politie en Staatsveiligheid. Ze is een belangrijke internationale dekmantel voor terreurbewegingen als Al Qaeda, Lashkar-e-Toiba, Jamaat Tabligh, Jaish-e-Mohammed, Sipah-e-Sahaba Pakistan, Harakat ul-Mudjahidin en Jamiat Ulema-i-Islam. De imam van deze moskee is Abdul Hameed, een Pakistaan die zijn verblijfplaats heeft in zowel Antwerpen als Londen. Zijn moskee/huis in de Oranjestraat fungeert ondermeer als onderduikadres voor radicale moslimjongeren uit heel de wereld. Deze jongeren verblijven er enkele maanden om vervolgens terug te vertrekken of te infiltreren in het Antwerps radicaal islamitisch milieu.
 
Enkele jaren geleden hebben twee radicale Pakistaanse geestelijken, een zekere ‘Fahzlur Rehman’ en ‘Sammy-ul-Haq’, de moskee in de Oranjestraat bezocht. Tevens bezochten ze het Brusselse ‘Centre Pakistanais’. Fahzlur Rehman wordt door westerse inlichtingendiensten beschouwd als een van de rechterhanden van Osama Bin Laden. Hij is de leider van de terreurgroepen Jamiat Ulema-i-Islam en Harakat ul-Mudjahidin. Deze beide groeperingen werken actief samen met Al Qaeda en de Taliban. Fahzlur Rehman heeft in februari 1998 in de Pakistaanse media openlijk zijn fatwa uitgesproken tegen het Westen. Hij leidde ook een opleidingskamp van Al Qaeda in Rawalpindi (Pakistan). Hij is tevens actief in de Pakistaanse politiek en hevig tegenstander van de Pakistaanse regering. Deze is volgens hem te gematigd en een schoothondje van de VS. Sammy-ul-Haq leidt dan weer de extremistische madrassa Dar-ul-Uloom Haqania in Peshawar (Pakistan). Deze koranschool staat bij de Pakistaanse veiligheidsdiensten bekend als opleidingscentrum voor de Taliban. Tientallen Pakistaanse jongeren uit Antwerpen en Brussel hebben er reeds hun geestelijke en fysieke opleiding gekregen.
 
De Belgische tak van Khatme Nubuwwat die opereert vanuit de Pakistaanse moskee in de Oranjestraat, beheert tevens een zeer extremistisch youtube-kanaal. Hierop worden filmpjes voorgesteld waarin ondermeer zelfmoordterroristen worden verheerlijkt. Zo wordt bijvoorbeeld martelaar Sajjad Afghani van terreurbeweging Jaish-e-Mohammed het paradijs ingeprezen door Maulana Masood Azhar (leider van Jaish-e-Mohammed). Er zijn ook filmpjes te zien waarop gewapende jihadstrijders staan te pronken. 
 
http://www.youtube.com/user/661122625#p/f/388/ZTI086Vj75E
 
http://www.youtube.com/user/661122625#p/f/290/VNvyyYXu918
 
http://www.youtube.com/user/661122625#p/f/306/Rd6di01pq0o      
 
Op het youtube-kanaal staan ook beelden die gemaakt zijn in moskee Khatim-Al-Anbia zelf.
 
http://www.youtube.com/user/661122625#p/f/32/gsmpGjnx2A0
 
http://www.youtube.com/user/661122625#p/f/31/rfBEn5PpgNI
 
Het ‘Vlaams Comité voor Ex-moslims’ waarschuwt al geruime tijd voor de aanwezigheid van gevaarlijke Pakistaanse moslimextremisten in Antwerpen. Onze ex-moslims eisen dan ook van de Belgische overheid dat de terreurmoskee Khatim-Al-Anbia onmiddellijk wordt opgedoekt.
 
Vlaams Comité voor Ex-moslims 
Woordvoerder Peter Velle
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...