Zaak-El Kaouakibi: Vlaams Belang wil de stopzetting van alle Antwerpse subsidies aan de diversiteits- en integratie-industrie

Antwerps fractieleider Sam van Rooy: “Het terugvorderen van alle subsidiebedragen waarmee El Kaouakibi aan zelfverrijking heeft gedaan, is voor het Vlaams Belang verre van voldoende. Wij willen dat er een definitieve stopzetting komt van alle Antwerpse subsidiegelden die naar de megalomane diversiteits- en integratie-industrie vloeien.”

Het Antwerps stadsbestuur heeft zich laten oplichten door Sihame El Kaouakibi en haar Let’s Go Urban. Voor wellicht maar liefst een half miljoen euro. Het witte konijn van Open VLD blijkt een witteboordencrimineel te zijn.

Jan Jambon op Vlaamse niveau, Alexander De Croo op federaal niveau maar vooral ook Bart De Wever met het Antwerps stadsbestuur: allen gaven ze jarenlang substantiële tot enorme subsidiebedragen aan El Kaouakibi. Sinds de N-VA het Antwerps stadsbestuur is beginnen te leiden, is er alleen maar méér subsidiegeld gevloeid naar Sihame El Kaouakibi.

Terwijl onze chiro en onze scouts wafels verkopen om ocharme eens op kamp te kunnen gaan, kreeg El Kaouakibi van het huidige én vorige Antwerps stadsbestuur – coalities met daarin N-VA, Open VLD en CD&V/Sp.a – miljoenen euro’s belastinggeld.

Terwijl andere organisaties en ontvangers van subsidies doorgaans elke euro moeten omdraaien, stond de Antwerpse geldkraan voor El Kaouakibi wagenwijd open en werd er onvoldoende of slecht gecontroleerd.

Van Rooy: “Dit is géén ‘collectieve politieke verantwoordelijkheid’, zoals De Wever beweert. Dit ruikt naar vriendjespolitiek tussen het Antwerps stadsbestuur en de heilig verklaarde diversiteitsgoeroe Sihame El Kaouakibi. Dit kan en mag dus niet zonder politieke gevolgen blijven. De politieke verantwoordelijke(n) moet(en) letterlijk hun/zijn/haar verantwoordelijkheid nemen en mogelijk opstappen.”

De zaak-El Kaouakibi is echter ‘slechts’ een symptoom van een fundamenteel probleem dat niet valt op te lossen met ‘betere controle’. Jaarlijks keert de stad Antwerpen immers tientallen miljoen euro’s aan subsidies uit. Alleen al aan ‘inburgering en integratie’ besteedt het Antwerps stadsbestuur elk jaar minstens 18 miljoen euro aan subsidies, belastinggeld van de hardwerkende Antwerpenaar en Vlaming.

Dit megalomane Antwerpse subsidiebeleid is werkelijk te gek voor woorden: terwijl onze eigen brailleliga – voor mensen met een visuele beperking – geen subsidies meer krijgt, geeft het Antwerps stadsbestuur jaarlijks wel vele duizenden euro’s subsidies aan bijvoorbeeld:

  • De brandweer in… Bolivia  
  • De vzw Dahira Touba van islamleraar Modou Mbacké 
  • De vzw Ghana Council ten behoeve van o.m. ‘de onafhankelijkheidsdag van Ghana’ 
  • De vzw Imane en de vzw Marobel, die zich bezighouden met ‘projecten in Marokko’ 
  • De vzw mama-Lufuma vzw om ‘banden te leggen tussen België en Kongo Central’

Maar liefst een miljoen euro aan subsidies wordt door het stadsbestuur besteed aan ‘Moslims en palliatieve ondersteuning’.

Voor het Vlaams Belang is het duidelijk: de controle op subsidies verbeteren, fraude of zelfverrijking opsporen en desgevallend subsidiegelden terugvorderen, is totaal niet voldoende. Het Vlaams Belang is de enige partij die zegt: stop met het subsidiëren van de diversiteits- en integratie-industrie en stop met ons belastinggeld te verspillen aan linkse subsidieslurpers; gebruik ons belastinggeld alleen voor de hardwerkende Antwerpenaren en Vlamingen, voor onze éigen mensen en cultuur. Wij zullen hiertoe op de komende gemeenteraad van 26 april het nodige initiatief nemen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...