Vlaams Belang wil dat vzw Al Mawada de toegang tot het provinciehuis wordt ontzegd

Congreszaal van Antwerps provinciehuis ter beschikking gesteld van fundamentalistische moslims.

Maleisische moslimfundamentalist zal woord voeren op meeting moslimvereniging Al Mawada in het provinciehuis. 


Volgens propagandamateriaal dat in islamitische kringen wordt verdeeld en volgens informatie op de website van de vzw Al-Mawada (www.almawada.be) vindt op zaterdag 3 april in het congrescentrum van het Antwerpse provinciehuis een radicale islamitische bijeenkomst plaats met als titel ‘Family Matters – Foundation for succes’. Volgens de informatie zal de Maleisische moslimextremist Hussein Yé op deze bijeenkomt het woord voeren. 

 

Hussein Yé is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het wahabisme in Maleisië. Het wahabisme is de ideologie van de radicale islam, staat voor een letterlijke interpretatie van de Koran en wordt ondermeer toegepast in Saudi-Arabië. Hussein Yé is een veelgevraagd spreker op islamitische bijeenkomsten over gans de wereld, waarbij hij zich al meermaals uitsprak ten voordele van de gewapende strijd, zowel in Irak als in Palestina.

 

De organisatie die het evenement organiseert is de vzw Al-Mawada. Volgens de weblog http://www.bloggen.be/nojihad/  van het Vlaams comité van ex-moslims – de vereniging die eerder ook al imam Nordine Taouil ontmaskerde als fundamentalist – zou deze organisatie dienen als dekmantel voor de fundamentalistische vereniging ‘De Middenweg’ en zal er ook extremistische haatlectuur van de islamitische boekhandel IQRA verdeeld worden op de bijeenkomst.

 

Het Vlaams Belang is van oordeel dat het congrescentrum van het Antwerpse provinciehuis niet ter beschikking mag worden gesteld van een fundamentalistische organisatie voor de organisatie van een evenement waarop een notoir fundamentalist het woord zal voeren. De voornaamste bedoeling van een dergelijk evenement is de islamitische bevolking radicaliseren, ophitsen en de integratie in onze samenleving tegengaan. Het Vlaams Belang wil dan ook dat de provincie de vzw Al Mawada de toegang tot het provinciehuis ontzegt.

 

Op de eerstvolgende zitting van de Antwerpse provincieraad, deze heeft plaats op 25 maart om 14.30u, zullen Vlaams Belang-provincieraadsleden Raf Liedts en Steven Vollebergh hierover interpelleren.

 

 

 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...