Vlaams Belang vraagt onmiddellijke verwijdering van gecorrodeerde verlichtingspalen ‘brug van de azijn’.

Vlaams minister Crevits (CD&V) blijft te laks
 
 
Gemeenteraadslid Johan Van Brusselen stelde afgelopen week vast dat na de laatste storm een aantal verlichtingspalen op de N130 ter hoogte van de zgn. “Brug van de azijn” vervaarlijk scheef zijn komen te staan. In hetzelfde weekend gingen ook al twee verlichtingspalen langs de E19 wegens vergevorderde corrosie tegen de vlakte.
 
In het debat dat hieromtrent woensdag in het Vlaams parlement gevoerd werd, probeerde minister Crevits zich te verontschuldigen met de mededeling dat corrosie niet altijd van buitenaf zichtbaar zou zijn. Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Penris had haar nochtans gewezen op de deplorabele toestand van de verlichtingspalen op de “Brug van de azijn”, waar de corrosie duidelijk van buitenaf zichtbaar is (zie foto’s in bijlage).
 
Het Vlaams Belang vraagt dat de minister niet langer rond de pot draait, haar verantwoordelijkheid niet van haar af probeert te schuiven, maar resoluut naar veilige oplossingen zoekt zowel voor de autosnelwegen als het door haar beheerde onderliggende verkeerswegennet. Gemeenteraadslid Johan Van Brusselen zal ook in de gemeenteraad vragen dat het stadsbestuur in dit dossier de gepaste contacten legt met het Vlaams Gewest om de gevaarlijke toestand zo snel mogelijk ongedaan te maken.
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...