Vlaams Belang voert actie tegen islambeurs ‘Medina Expo’ in Antwerpen

zaterdag 27 april om 13u voert het Vlaams Belang ter plaatse actie tegen de jaarlijkse islambeurs ‘Medina Expo’ in Antwerp Expo (Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen). 

Met name de aangekondigde Koran Expositie en de salafistische prediker Saoed Khadje (met zijn presentatie: ‘De reis door de Koran’), die islamitische studies heeft gedaan in Islamabad (Pakistan) en banden heeft met Saoedi-Arabië, trekken onze aandacht. Naar verluidt “bemiddelt Khadje ook (‘mediation’) in kwesties die betrekking hebben op het huwelijk, huwelijksconflicten en scheiding”. Sharia dus. Toen Khadje in 2011 in Berchem kwam spreken, noemde de N-VA hem een ‘extremist’ en eiste de N-VA bij monde van Jan Van Esbroeck dat Khadje zou worden geweerd. Wij stellen vandaag via een brief (zie bijlage) dezelfde eis bij burgemeester Bart De Wever.

Alleszins vindt het Vlaams Belang dat een dergelijke islamitische apartheidsbeurs, ook met een modern ogend sausje erover, de integratie tegenwerkt en de islamisering van onze samenleving bespoedigt. De verwijzing naar ‘Medina’ in de naam van beurs, kunnen wij ook niet als toevallig zien (dat zullen wij morgen toelichten). Als bijlage vindt u de affiche met de aankondiging van onze actie, die online werd verspreid.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...