Vlaams Belang verzoekt Audit Vlaanderen een onafhankelijk onderzoek te voeren naar aanleiding van mogelijk misbruik van Antwerpse subsidies door Sihame El Kaouakibi met Lets Go Urban

Samen met Vlaams Belang-gemeenteraadslid Anke Van dermeersch keek Antwerps fractieleider Sam van Rooy vanochtend het rapport in van de audit die de stad Antwerpen heeft laten uitvoeren naar aanleiding van het mogelijke misbruik van Antwerpse subsidies door Sihame El Kaouakibi en haar Let’s Go Urban vzw.

Louter financieel gezien lijkt deze audit goed te zijn uitgevoerd, rijkelijk gestoffeerd met facturen en cijfers. Het Vlaams Belang is echter niet overtuigd van de analyse inzake de gebrekkige controle op uitgereikte subsidiegelden door het Antwerps stadsbestuur.

Daarom diende Antwerps fractieleider Sam van Rooy vanmiddag een verzoek in bij Audit Vlaanderen om op onafhankelijke wijze de onvoldoende of slechte controle door het Antwerps stadsbestuur nader te onderzoeken. Het Vlaams Belang wil met andere woorden dat de volgens de Antwerpse audit ‘nauwe banden’ met Sihame El Kaouakibi worden blootgelegd.

Sam van Rooy: “In de fraudezaak-El Kaouakibi is een onafhankelijke controle door Audit Vlaanderen geen overbodige luxe. We kunnen dan zien in hoeverre de Antwerpse audit wordt bevestigd dan wel tegengesproken, en hoe ver de verantwoordelijkheid van het Antwerps stadsbestuur precies reikt.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...