Vlaams Belang verwerpt verhuis SV Zulte Waregem naar Kiel

Filip Dewinter: Voetbal moet meer zijn dan business en centen. Aan huurlingenvoetbal hebben we in Antwerpen helemaal niets. Het Vlaams Belang is en blijft voorstander van een maximale samenwerking tussen de bestaande Antwerpse voetbalploegen.

Alhoewel het Vlaams Belang van mening is dat een stad als Antwerpen eersteklassevoetbal verdient, is onze partij ook van oordeel dat dit niet ten koste en op de kap van de bestaande Antwerpse voetbalploegen mag gebeuren. De eventuele komst van SV Zulte Waregem naar Antwerpen is een veel te kunstmatige operatie om succesvol te kunnen zijn.

Het voor grof geld en materiële voordelen opkopen van een stamnummer en een ploeg biedt nog geen zekerheid op sportief succes. Blijkbaar wegen de financiële, commerciële en zakelijke belangen zwaarder dan de sportieve, voetbal- en supportersbelangen. Het Vlaams Belang is van oordeel dat een ploeg niet alleen commercieel en qua management goed geleid moet worden. Tevens dient de ploeg verankerd te zijn in de stad of de streek waar ze voetbalt en een gezonde band te hebben met de supporters en de achterban uit de betrokken streek of stad.

Het te allen prijze willen organiseren van eersteklassevoetbal in Antwerpen gaat in het geval van de verhuis van SV Zulte Waregem naar het Kiel ten koste van de jeugdwerking, de lokale verankering en de supportersbelangen. 

Filip Dewinter: “Stel u eens voor dat Real Madrid vanaf volgend jaar in Nou Camp en Real Madrid in Bernabéu zou spelen. Niemand zou het geloven. Beide clubs zouden op deze manier hun geloofwaardigheid en hun identiteit volledig verliezen. Voetbal moet meer zijn dan business en centen. Aan huurlingenvoetbal hebben we in Antwerpen helemaal niets. Het Vlaams Belang is en blijft voorstander van een maximale samenwerking tussen de bestaande Antwerpse voetbalploegen in een nieuw op te richten modern voetbalstadion, maar wel in overleg met de bestaande ploegen en hun supporters.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...