Vlaams Belang stelt Antwerpse verkiesbare kandidaten voor

Donderdag 17 januari presenteerde Vlaams Belang Antwerpen haar verkiesbare Antwerpse verkiezingskandidaten voor het Vlaams en het federaal parlement. Tom Van Grieken, lijsttrekker voor de Kamer, en Filip Dewinter, lijsttrekker voor het Vlaams parlement, zullen het woord voeren. Uit onze kandidatenlijsten zal blijken dat de vernieuwing en verjonging van het Vlaams Belang wordt doorgezet. Verder zullen ook onze electorale prognose, verkiezingsstrategie en politieke prioriteiten voor de provincie Antwerpen uit de doeken worden gedaan.

 

Vlaams Belang Antwerpen stelt verkiesbare Antwerpse verkiezingskandidaten voor

 

Prognose

Voor het Vlaams Belang kunnen de verkiezingen van 14 oktober 2018 een succes worden genoemd. In Antwerpen hielden we goed stand en in de provincie en elders in Vlaanderen gingen we er zeer sterk op vooruit.

 

In de provincie Antwerpen behaalde het Vlaams Belang 161.708 van de in totaal 1.137.390 stemmen of 14,21%.

 

 • Een resultaat van 14,21% betekent voor Antwerpen in het Vlaams Parlement 4 zekere zetels en 1 strijdplaats.
 • Een resultaat van 14,21% betekent voor Antwerpen in de Kamer 3 zekere zetels en 1 strijdplaats.

 

Tijd voor een ‘ónze mensen eerst’-beleid

Dat het Vlaams Belang zo goed scoorde in de provincie, is geen toeval. De witte vlucht uit de stad en de demografische omslag of omvolking, maakt het voor het Vlaams Belang moeilijker, terwijl de mensen in de provincie hun stem laten gelden tegen de verstedelijking of ‘antwerpisering’ van hun gemeente, met de vervreemding, verpaupering, islamisering en onveiligheid die daarbij horen.

Het principe van de immigratiestop waarmee Vlaams Belang Antwerpen naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 is getrokken, wordt dan ook doorgezet voor de verkiezingen van 26 mei. De val van de regering-Michel over het Marrakesh-migratiepact en de fundamentele rol die het Vlaams Belang daarin speelde, heeft immers ten overvloede aangetoond dat de tandem immigratie en identiteit meer dan ooit hét heersende thema is. ‘Eerst ónze mensen’ en ‘Bescherm ónze mensen’, en dit op zowel sociaal, economisch als cultureel vlak, is en blijft dan ook onze kernboodschap. Het traditionele ‘onze mensen laatst’-beleid blijft immers de toon zetten en moet worden gekeerd.

 

Verkiezingskandidaten: een duidelijke keuze voor verjonging en vernieuwing

Bovenstaande verkiezingsprognose indachtig werden de verkiesbare Antwerpse verkiezingskandidaten vastgelegd en goedgekeurd op de Partijraad van zaterdag 12 januari. Net zoals in de andere provincies schuift het Vlaams Belang in Antwerpen, naast een aantal vaste waarden, nieuwe en jonge mensen naar voren. Uit onze kandidatenlijsten blijkt dat de vernieuwing en verjonging van het Vlaams Belang wordt voortgezet.

 

FEDERAAL PARLEMENT

 1. Tom Van Grieken

Tom Van Grieken (7 oktober 1986, Antwerpen) bracht de eerste tien jaar van zijn leven door in Antwerpen. In 2006 werd hij gemeenteraadslid in Mortsel. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd hij gemeenteraadslid in Schoten, waar hij een indrukwekkende score van 21% neerzette. Van 2012 tot 2014 was hij nationaal voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ). In 2014 werd hij met 93% van de stemmen verkozen tot nationaal voorzitter van het Vlaams Belang. Tevens is hij sinds 2014 Vlaams Parlementslid.

 1. Ellen Samyn

Op 23 september 1980 geboren te Roeselare

Gehuwd met Dimitri Hoegaerts en mama van Antoon (bijna 7 maanden)

Opleiding: Humaniora Menswetenschappen

Van 2001 tot 2014 assistent van Gerolf Annemans in de Kamer van volksvertegenwoordigers

Van eind 2012 tot 2014 secretariaat van de partijvoorzitter

Vanaf 2015 geaccrediteerd assistent van Gerolf Annemans in het Europees parlement

Tot 1 januari 12 jaar OCMW-raadslid in Brasschaat

Actief lid van verschillende verenigingen in de Vlaamse Beweging

 

 1. Reccino Van Lommel

Reccino Van Lommel werd geboren op 30 mei 1986 in Turnhout. Hij behaalde in 2009 met onderscheiding zijn master Handelsingenieur aan de UHasselt. In het dagelijks leven is hij management consultant. 15 jaar geleden zette Reccino zijn eerste stappen in het Vlaams Blok/Vlaams Belang; in de periode 2014-2016 was hij nationaal voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren. Sinds 2012 zetelt hij in de Turnhoutse gemeenteraad, waar hij momenteel fractieleider is voor onze partij. In 2014 was hij 3de kandidaat op de lijst voor de federale verkiezingen.

 

 1. Hans Verreyt

De 38-jarige Hans Verreyt (23 juli 1980) verdedigt de kleuren van de Rupelstreek. Hij is getrouwd en vader van twee jonge kinderen; Rube en Imme. Als fractievoorzitter voor onze partij was hij onder meer verantwoordelijk voor de invoering van de vreemdelingentaks in zijn gemeente Boom. Beroepsmatig is hij grafisch vormgever en had hij de hand in vele spraakmakende (verkiezings)campagnes. Als gewezen nationaal jongerenvoorzitter (2004-2009) wil hij de brug vormen tussen de jongste en de meer ervaren generatie.

 

VLAAMS PARLEMENT

 1. Filip Dewinter

Geboren op 11 september 1962 te Brugge

Gehuwd, papa van drie kinderen, grootvader van drie kleinkinderen

Opleiding: journalistiek

Van 1995 tot 2012 fractieleider Vlaams parlement (van 2012 tot 2014 ondervoorzitter Vlaams parlement)

Van 1995 tot heden gemeenteraadslid Antwerpen

Van 2014 tot heden federaal volksvertegenwoordiger

Voormalig voorzitter Vlaams Blok Jongeren

Auteur van meerdere boeken waaronder zijn recentste: Verzetsgids tegen islamisering.

(www.filipdewinter.be)

 

 1. Anke Van dermeersch

Geboren op 27 oktober 1972 te Antwerpen

Gehuwd, mama van twee kinderen

Master in de Rechten en Master in Tax Law

Ex-Miss België

Senator sinds 2003 (Senaatsfractievoorzitter sinds 2011); voormalig 3de Ondervoorzitter van de Senaat

Antwerps gemeenteraadslid sinds 2007

Auteur van onder meer Hoer noch slavin – vrouwen en islam en A.N.K.E. #PolitiekIncorrect

(www.ankevandermeersch.be)

 

 1. Bart Claes

Bart Claes (8 april 1989, Mechelen) is 29 jaar en afkomstig uit Rumst, waar hij sinds dit jaar als gemeenteraadslid zetelt. Beroepshalve is hij verantwoordelijk voor de sociale mediastrategie van het Vlaams Belang. In januari 2016 werd hij voor het eerst verkozen tot nationaal voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren. Voor deze functie kreeg hij vorig jaar opnieuw het vertrouwen van onze jongeren partij. Hij is tevens lid van het partijbestuur.

 

 1. Sam van Rooy

Sam van Rooy (27 mei 1985, Antwerpen) is ingenieur bouwkunde (MSc.) en was vier jaar werkzaam in de wegenbouw. Hij is medewerker van de Vlaams Belang-studiedienst, woordvoerder van Vlaams Belang Antwerpen en Antwerps gemeenteraadslid. In 2014 stond hij op de Vlaams Belang-lijst als 1e opvolger voor de Europese verkiezingen. Voorheen was hij beleidsmedewerker van de Partij Voor de Vrijheid van Geert Wilders. Toen hij 11 was schreef hij twee kinderboeken. Vijf jaar lang was hij topwielrenner. Hij is mederedacteur en -auteur van meerdere boeken, waaronder De islam. Kritische essays over een politieke religie, Europa wankelt. De ontvoering van Europa door de EU en Voor vrijheid dus tegen islamisering (Doorbraak, 2018), dat hij als zijn politiek manifest beschouwt. (www.samvanrooy.be).

 

 1. Wim Verheyden

Op 9 mei 1967 geboren te Bornem

Opleiding: laborant

Beroep: omgevingscontrole-technicus bij een farmaceutische multinational

Sinds 11 jaar voorzitter van de Vlaams Belang-afdeling Klein-Brabant; sinds 2006 gemeenteraadslid in Bornem (heden fractieleider); provincieraadslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...