Vlaams Belang roept extra gemeenteraad bijeen over stadiondossier

Stadsbestuur ruziënd over straat : SP.a-, VLD-, CD&V-, N-VA-meerderheid hangt als los zand aan mekaar
 
 
Het Antwerpse monster van Loch Ness is er weer. Het voetbalstadion-dossier duikt naar aanleiding van iedere verkiezing opnieuw op: de ene keer als belofte de andere keer als middel om te besparen. Al meer dan 20 jaar wordt rond het voetbalstadion een aankondigingspolitiek gevoerd. Het hele dossier is altijd blijven steken in de fase van de vage plannen en het onvermogen om de belangrijkste Antwerpse clubs op één lijn te krijgen. Met de mededeling dat het in de begroting gereserveerde geld van 25 miljoen € vrijgemaakt zal worden voor scholen en kinderopvang kiest Janssens – handig – voor de vlucht vooruit. Janssens weet immers bijzonder goed dat het voetbalstadion een fata morgana zal blijven. In plaats van afgerekend te worden op zijn mislukking wekt hij de indruk dat hij belangrijke beleidskeuzes durft te maken. Ergerlijk is dat de ‘beslissing’ van zonnekoning Janssens op geen enkel moment doorgepraat is met zijn coalitiepartners. 
 
In tegenstelling tot wat Janssens beweert, wordt Antwerpen niet langer bestuurd door een solide en krachtdadig stadsbestuur. Deze SP.a-, VLD-, CD&V-, N-VA-, VLD-meerderheid hangt als los zand aan mekaar. De plotselinge ontdekking van het feit dat er veel geld nodig is voor extra kinderopvang en scholen verrast. De cijfers over de demografische ontwikkeling in Antwerpen zijn al veel langer gekend. De weigering van de partijen van de meerderheid – dus ook de N-VA van Bart De Wever – om hier rekening mee te houden is dan ook des te pijnlijker. Het politiek voetbal van de jongste dagen over het stadiondossier toont aan dat deze meerderheid van geen hout pijlen weet te maken. 
 
Het Vlaams Belang zal naar aanleiding van een extra gemeenteraad die door de Vlaams Belangfractie bijeengeroepen wordt bij monde van fractievoorzitter Filip Dewinter de burgemeester en de bevoegde schepen (Van Campenhout) interpelleren over de gang van zaken. Het Vlaams Belang wil immers duidelijkheid over de houding van het college terzake: komt er een begrotingswijziging, worden de plannen omtrent het stadion definitief opgeborgen, komt er een parking in de plaats van het stadion; hoeveel middelen worden er uitgetrokken voor extra kinderopvang en scholen,…? De Antwerpenaar heeft recht op duidelijkheid in plaats van het huidige verkiezingsopbod. 
 
 
Filip Dewinter
Fractievoorzitter
Vlaams Belang
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...