Vlaamse Antwerpenaar

Vlaams Belang roept Antwerpenaren op selfies met #Vlaamse Antwerpenaar: trots op! te nemen

Vlaams Belang tovert #Allemaal Antwerpenaar om in #Vlaamse Antwerpenaar: trots op!-symbolen

Het Vlaams Belang lanceerde vandaag de actie #Vlaamse Antwerpenaar trots op als reactie op de campagne van het stadsbestuur “Allemaal Anders # Allemaal Antwerpenaar”.  Vlaams Belang kopstukken hebben verschillende kubussen die her en der verspreid staan in de stad in het kader van de campagne #Allemaal Antwerpenaar, overplakt met grote stickers met de boodschap “Vlaamse Antwerpenaar: trots op!”. De Antwerp enaren worden opgeroepen om selfies te nemen bij de kubussen die de stickers “Vlaamse Antwerpenaar: trots op!” dragen. Met deze actie wil het Vlaams Belang protesteren tegen de campagne van het stadsbestuur “Allemaal Anders, Allemaal Antwerpenaar” die opnieuw alleen de rechten en niet de plichten van nieuwkomers in Antwerpen benadrukt.

Filip Dewinter beklemtoonde dat “Antwerpen niet van iedereen is. Antwerpen is een gastvrije stad voor wie hier wil wonen, leven, werken en onze manier van leven in de praktijk brengen. De vrijblijvendheid van deze zoveelste multicul-campagne stoot tegen de borst. Antwerpen maakt deel uit van Vlaanderen en Europa. Antwerpen is geen zogenaamde stadsgemeenschap die losgekoppeld kan of mag worden van ons land, volk en beschaving. We moeten niet beklemtonen wat ons “anders” maakt, maar wat ons bindt: onze gemeenschappelijke waarden en normen, onze taal, onze identiteit, cultuur en manier van leven. Dat uitgerek end de N-VA van burgemeester Bart De Wever deze “Antwerpen is van iedereen”-campagne voert is onbegrijpelijk.”

Het Vlaams Belang zal ook morgen met een aantal kopstukken her en der in Antwerpen stickers “Vlaamse Antwerpenaar: trots op!” aanbrengen op de affiches en kubussen. Journalisten die geïnteresseerd zijn in deze actie kunnen contact opnemen met persverantwoordelijke Luc Doms.

Lees hier het artikel in de Gazet van Antwerpen!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...