Vlaams Belang overhandigt petitie met 3.000 handtekeningen tegen komst van halalsupermarkt naar Bredabaan aan burgemeester Bart De Wever

Op maandag 25 maart overhandigde Filip Dewinter een petitie met 3.000 handtekeningen van verontruste Merksemnaren tegen de vestiging van de halalsupermarkt Tanger op de Merksemse Bredabaan aan burgemeester De Wever. Dezelfde avond interpelleerde Filip Dewinter de burgemeester ook op de Antwerpse gemeenteraad. Bart De Wever blijkt echter maar weinig oren te hebben naar de bezwaren van de buurtbewoners en de Merksemnaren tegen de komst van de supermarkt.

De Wever vindt komst halalsupermarkt goede zaak 

Volgens De Wever staat het pand al enkele jaren leeg en is het dus “een goede zaak” dat de halalsupermarkt er komt. Nog volgens de burgemeester zouden er ook Poolse en Chinese supermarkten of winkels zijn, dus “waarom zou er geen islamitische supermarkt mogen komen?” Een islamitisch-Arabische halalsupermarkt op de Bredabaan is volgens hem dus zeer welkom.

Vlaams Belang in het verzet! 

In tegenstelling tot De Wever en de Antwerpse bestuursmeerderheid verzet het Vlaams Belang zich wél tegen de komst van de halalsupermarkt naar Merksem. Volgens ons zal de vestiging van deze supermarkt op de Bredabaan de islamisering en verloedering van deze winkelstraat nog verder in de hand werken. Merksems afdelingsvoorzitter Jan Penris diende in het kader van het openbaar onderzoek voor de stedenbouwkundige vergunning inmiddels reeds een bezwaarschrift in tegen de komst van de supermarkt. U kan de petitie tegen de komst van de supermarkt nog steeds ondertekenen via www.vlaamsbelangmerksem.be.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...