Vlaams Belang op Boekenbeurs

U heeft ongetwijfeld vernomen dat Uitgeverij Egmont dit jaar voor het eerst een stand krijgt op de Vlaamse Boekenbeurs in Antwerpen.

Een opmerkelijk feit, aangezien de organisatoren van de Boekenbeurs, m.n. de vzw’s Boek.be en de Groep Algemene Uitgevers (GAU), steevast de aanvraag van onze uitgeverij weigerden. Ze voldoet nochtans aan alle statutaire verplichtingen om te worden toegelaten.

De organisatoren verwijten de Uitgeverij Egmont echter dat zij discriminatie zou propageren, omdat ze o.m. werken van Vlaams Belang politici uitgeeft en verdeelt.

Sinds vorig jaar mochten we echter ervaren dat, in tegenstelling tot de Vlaamse boekenbeurs, de meest prestigieuze boekenbeurs ter wereld, de ‘Frankfurter Buchmesse’, Uitgeverij Egmont wél toelaat. Zo mocht Gerolf Annemans er zijn communautair boek ‘Quid Nunc?’ voorstellen.

Eerder dit jaar daagde Uitgeverij Egmont de organisatoren van de Vlaamse Boekenbeurs voor de rechter en in de uitspraak oordeelde de rechter dat organisator Boek.be zelf de antidiscriminatiewet overtreedt door de deelname van de uitgeverij aan de beurs systematisch te weigeren.

Er werd op dinsdag 3 oktober beslist dat Uitgeverij Egmont een standplaats moet krijgen op de Boekenbeurs. Wordt dit niet nageleefd, moet er een dwangsom van 500.000 euro worden betaald. Het gezond verstand heeft dus in deze gezegevierd.

Conclusie: u mag ons dus verwachten op de Vlaamse Boekenbeurs, vanaf zondag 29 oktober 2017 tot en met zondag 12 november.

Uiteraard worden er aan onze stand signeersessies door auteurs voorzien, en voorzien wij interessante debatten en discussiemomenten op diverse auteurspodia.

Tot dan!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...