Vlaams Belang niet akkoord met sluiting kleuterschool De Blokkendoos

Filip Dewinter: Stadsbestuur mag niet toegeven aan massahysterie, intimidatie en bedreigingen. Sluiten lijkt schuld bekennen.

Naar aanleiding van het verhaal omtrent vermeend seksueel misbruik wordt sinds enkele dagen een hetze gevoerd tegen leerkrachten en directie van kleuterschool De Blokkendoos op het Antwerpse Kiel. Het Vlaams Belang spreekt zich vanzelfsprekend niet uit over het al dan niet plaatsvinden van  seksueel misbruik. Daarover moet het gerecht een oordeel vellen. Wel is duidelijk dat achter de feiten van het vermeend seksueel misbruik een heel andere agenda schuilgaat. Opnieuw duiken verwijten van ‘discriminatie’, ‘racisme’ en ‘islamofobie’ op.

Ouders beschuldigen de school ervan dat niet werd opgetreden omdat de kinderen moslim zijn. Anderen durven zelfs suggereren dat kinderen misbruikt werden omdat ze moslim zijn. Een Arabische reportage van TV-zender Al Mawada, die verbonden is met bekeerlingenmoskee De Koepel, exporteert de hetze nu zelfs richting Marokko.

Filip Dewinter: “Het Antwerpse stadsbestuur mag niet toegeven aan de intimidatie van een groep dolgedraaide moslima’s. De massahysterie mag geen reden zijn om een school te sluiten. Op deze manier wordt de indruk gewekt dat leraars en directie schuldig zijn of op zijn minst verantwoordelijkheid zouden dragen voor de vermeende feiten van seksueel misbruik, die misschien zelfs niet eens hebben plaatsgevonden. In een rechtsstaat is iedereen nog steeds onschuldig tot het tegendeel bewezen wordt.
Door de school te sluiten wordt bovendien ook de slachtoffercultuur, die bij moslims alom tegenwoordig is en waarbij ieder incident van welke aard ook uitgelegd als een geval van racisme of islamofobie, bestendigd. De sluiting van deze school is dan ook een gevaarlijk precedent voor de toekomst. Wat als morgen een soortgelijke hetze gevoerd  wordt  in een andere school? Gaat de school dan ook voor de rest van het jaar dicht?”

Filip Dewinter zal maandag op de gemeenteraad de schepen van Onderwijs en woensdag in het Vlaams Parlement de minister van Onderwijs ondervragen.

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...