Vlaams Belang klaagt constante overlast rondom Braemblokken en speelplein Lodewijk De Raetstraat op Antwerpse Kiel aan

Op vraag van verschillende bewoners rondom het speelplein aan de Lodewijk De Raetstraat en in de Braemblokken aan de Emile Vloorsstraat op het Antwerpse Kiel, stelden Vlaams Belang-gemeenteraadsleden Anke Van dermeersch en Filip Dewinter de totaal uit de hand gelopen gevolgen van drugsgebruik en andere criminele feiten vast. Herhaaldelijke meldingen van overlast bij diverse instanties van de stad door buurtbewoners, bleven zonder resultaat.

Bijgevolg zal Filip Dewinter in de bevoegde gemeenteraadscommissie van vanavond de problematiek aanklagen.

Filip Dewinter: “Gevolg van de gedoogpolitiek die het stadsbestuur voert, is totaal onverantwoord. Het kan toch niet zijn dat speelpleinen verworden zijn tot een vuilnisbelt aan drugsrestanten, waardoor kinderen reeds op piepjonge leeftijd met drugs worden geconfronteerd.”

Naast de vele sporen van hard- en softdrugs treft men aan de grasperken rondom de Braemblokken afgetakelde fietsen, versleten matrassen, glasscherven en sporen van poging tot brandstichting aan. De toestand laat weinig aan de verbeelding over: de verloedering van dit deel van het Antwerpse Kiel is totaal!

Filip Dewinter: “Het Vlaams Belang vindt dat dit moet stoppen! Wij willen een harde aanpak van deze criminaliteit in de praktijk brengen: buurtbewoners mogen niet langer de dupe blijven!”

William Van Kerckhoven

Fractiemedewerker Vlaams Belang Antwerpen

Ondervoorzitter – Persverantwoordelijke  Vlaams Belang Klein-Brabant

tel.+32 497 904 419

www.vlaamsbelangantwerpen.be

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...