Vlaams Belang bezet vanaf 7 uur deze morgen gebouw nieuwe supermoskee in Antwerpen

20 parlementsleden en militanten van het Vlaams Belang houden barbecue met varkensvlees op dak van nieuwe moskee.

Een 20-tal parlementsleden en militanten van het Vlaams Belang bezetten vanaf 7 uur deze ochtend het GM-gebouw aan de Noorderlaan nr. 71 te Antwerpen. Het is de bedoeling van het stadsbestuur om het gewezen GM-gebouw ter beschikking te stellen van de moslimgemeenschap teneinde er een grote centrale Antwerpse moskee van te maken. Het gebouw is verschillende duizenden vierkante meters groot en kan als moskee gemakkelijk plaats bieden aan 5.000 moslims. Het is de bedoeling van de bezetters Vlaams Belang-parlementsleden, waaronder Filip Dewinter, Jan Penris, Wim Wienen, Pieter Huybrechts, Anke Van dermeersch en Frank Creyelman, om de dag door te brengen op het dak van de toekomstige moskee. Een spandoek met een lengte van meer dan 70 meter met de tekst “Hier geen moskee”werd opgehangen.

 

Omstreeks 12 uur wordt op het dak van de nieuwe moskee een barbecue met varkensvlees georganiseerd voor de bezetters. Het Vlaams Belang wil met deze actie protesteren tegen de plannen van het stadsbestuur om een nieuwe supermoskee aan de Noorderlaan vlakbij de wijk Luchtbal in te planten.

 

Filip Dewinter: “Antwerpen telt momenteel officieel al 43 moskeeën. Verschillende daarvan zijn mega-moskeeën zoals de El Mouslimin-, de Imam Buhari-, de Mehmet Akif-, de Attaqwa-, de Mohsinien- en de Noor Ul-Harammoskee. Het Vlaams Belang vindt het onaanvaardbaar dat het stadsbestuur blijft collaboreren met de islam en actief meewerkt aan de islamisering van Antwerpen. De inplanting van een dergelijke centrale moskee zal de wildgroei van kleinere moskeeën niet verhinderen. Dat het SP.a-, Open-VLD-, CD&V-,

N-VA-stadsbestuur een dergelijk gigantisch gebouw zoals de gewezen GM-fabriek ter beschikking stelt van de islam heeft niets te maken met vrije godsdienstbeleving maar alles met het binnen halen van de moslimstemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. 

Burgemeester Patrick Janssens wil de Antwerpse moslimkiezer paaien in de hoop zich alsnog te kunnen handhaven als burgemeester. Het Vlaams Belang laakt de collaboratie van het Antwerpse stadsbestuur met de islam en wil met deze eerste grote actie tegen de supermoskee aan de Noorderlaan een duidelijk signaal geven. Indien het stadsbestuur zijn plannen doorzet zal het Vlaams Belang niet aarzelen om in Antwerpen over te gaan tot de organisatie van een volksraadpleging over dit thema.”

 

De pers is de hele dag welkom om kennis te nemen van de eisen en verzuchtingen van de actievoerders. Wie contact willen opnemen met de actievoerders (op het dak het GM-gebouw) kunnen dit doen via Filip Dewinter op GSM 0475 26 13 23. Omstreeks 11.30 uur wordt een persmoment voorzien op de Noorderlaan ter hoogte van de hoek van de brandweerkazerne en het GM gebouw. Filip Dewinter zal er tekst en uitleg geven omtrent de bezetting van het toekomstige moskeegebouw. Omstreeks 12 uur begint de barbecue op het dak van het gebouw.

 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...