Talloze incidenten op het openbaar vervoer in Antwerpen

Interpellatie van Filip Dewinter aan de burgemeester betreffende talloze incidenten op het openbaar vervoer te Antwerpen

Bijna wekelijks lezen we in de krant berichten over incidenten op het openbaar vervoer. Heel vaak gebeuren deze incidenten in Antwerpen.
De voorlopig laatste melding van zinloos geweld op het openbaar vervoer was op kerstdag toen een buschauffeur van De Lijn gewond geraakte nadat hij rake klappen had gekregen van enkele tieners. De jongeren zochten ruzie met medereizigers en gooiden met stenen naar de bus van lijn 23. De Antwerpse politie pakte drie agressievelingen op. De vakbond is van mening dat het inzetten van een “bijrijder” op buslijn 23 al veel kan helpen. De Lijn meldt echter dat zij op probleemlijnen – zoals buslijn 23, maar ook op de lijnen 19, 30 en 34 – geen ticketcontroles meer zal uitvoeren om geen agressie uit te lokken.

Is de burgemeester van mening dat deze maatregelen – bijzitter, geen ticketcontroles – van De Lijn de steeds wederkerige agressie zal terugschroeven?

Welke andere maatregelen stelt de burgemeester voor om de veiligheid van de reizigers en chauffeurs van het Antwerps openbaar vervoer te garanderen?
 

Filip Dewinter
Fractievoorzitter gemeenteraad

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...