Streamz verspreidt in Antwerpen Mocromaffia streetart-publiciteit die drugmaffia en wapengeweld banaliseert

Vlaams Belang-gemeenteraadslid en volksvertegenwoordiger Filip Dewinter heeft een open brief aan “Streamz” gericht in verband met de streetart-publiciteit die her en der in Antwerpen op elektriciteitscabines, muren en andere plaatsen werd aangebracht.

De streetart-publiciteit maakt reclame voor de “Streamz”-serie Mocromaffia. De streetart-afbeelding toont ook een kalasjnikovgeweer en een pistool.

De streetart werd geschilderd door de streetartartiest Rwina. Rwina is overigens Arabische straattaal van “chaos”.

In zijn open brief vraagt Filip Dewinter om deze streetart-publiciteit te verwijderen. Filip Dewinter: “Het verspreiden van dergelijke streetart-publiciteit met vertoon van wapens lijkt wel een verheerlijking van de Mocromaffia en het wapengeweld. Op een moment dat de Antwerpse bevolking bijna dagelijks opgeschrikt wordt door aanslagen gepleegd door de Mocromaffia is het niet alleen onkies maar tevens onverantwoord om dergelijke publiciteit in Antwerpen te verspreiden.”

“Alhoewel ik geen problemen heb met de serie is het voor vele Antwerpenaren choquerend om met Mocromaffia-opschriften, kalasjnikovgeweren en pistolen incluis, geconfronteerd te worden. Zo bevindt de publiciteit op de Vlaamse Kaai zich op enkele meters van een handelszaak die een jaar geleden het doelwit van een aanslag werd. Dergelijke publiciteit banaliseert het druggeweld en brengt een verkeerde boodschap van normalisering van drugs en van de drugsmaffia” stelt Dewinter.

Luc Doms

Perswoordvoerder

Vlaams Belang Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...