Schoonmaakactie Sint-Jansplein: “Opgeruimd Staat Netjes”

Vanmorgen hebben Antwerpse Vlaams Belangkopstukken Filip Dewinter, Anke Van dermeersch en Sam van Rooy samen met een delegatie van Vlaams Belangmilitanten- en mandatarissen het door drugs en alcoholoverlast geteisterde Sint-Jansplein opgekuist. Tevens werden er bordjes met “no alcohol” en “no drugs” opgehangen.

Filip Dewinter: “Het Sint-Jansplein is een schaamteloze ontmoetingsplaats voor druggebruikers, dealers, illegalen en marginale, meestal dakloze, alcoholverslaafden. Het verbaast ons dan ook niet wat voor afval en rommel we hebben aangetroffen. Blikjes, lege flessen, drugsspuiten, zelfgemaakte middeltjes om heroïne te inhaleren, teveel om op te noemen.  Zelfs op dit vroege uur waren we al getuige van rondhangende marginalen.”

Vlaams Belang Antwerpen stelt met lede ogen vast dat het Sint-Jansplein een overlast-gedoogzone is binnen de “vuilbakwijken”, waartoe Antwerpen–Noord en de Seefhoek zijn verworden. “Al het afval en de drugsrestanten die we vandaag aantroffen, horen hier niet thuis! Daarom moet er een nultolerantiebeleid komen met een mobiel politiekantoor dat toezicht houdt en ervoor zorgt dat recht en orde terugkeren zodat het plein teruggeven wordt aan de legitieme bewoners. Het Sint-Jansplein behoort toe aan de Antwerpenaren en niet aan drugsverslaafden, dealers en andere criminelen”, aldus Filip Dewinter.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...