Sam van Rooy wil Antwerpse affichecampagne ter ere van onthoofde Franse leraar Samuel Paty

In Antwerpen zien we regelmatig campagnes waarbij affiches met daarop de islamitische hoofddoek, een symbool van vrouwenonderdrukking en van het totalitaire karakter van de islam, in het straatbeeld verschijnen. In Rotterdam, bestuurd door Marokkaans-Nederlandse PvdA-burgemeester Ahmed Aboutaleb, is er ter ere van de door de islam onthoofde leerkracht Samuel Paty een campagne aan de gang met affiches waarop Samuel Paty staat afgebeeld. Paty wordt daar dus openlijk herdacht en geëerd als een held van onze vrije meningsuiting. 

In de Antwerpse gemeenteraadscommissie vroeg Vlaams Belang-parlementslid en Antwerps fractieleider Sam van Rooy deze week aan Open VLD-schepen Claude Marinower (onder meer bevoegd voor marketing en communicatie) of hij bereid is om in Antwerpen net zoals in Rotterdam een affichecampagne te lanceren ter ere van Samuel Paty. “Antwerpen kan zich op die manier zowel bij haar inwoners als op het internationale toneel in de verf zetten als een stad waar de vrijheid van meningsuiting onverkort heerst,” aldus Van Rooy. 

Schepen Marinower stelde echter dat een dergelijke affichecampagne geen prioriteit heeft. Maar, zo stelde hij, we moeten wat vrije meningsuiting betreft “waakzaam blijven, ook ten aanzien van onze eigen stadsgemeenschap”. 

Dat “waakzaam blijven” noemde Sam van Rooy in zijn repliek “een totaal fiasco”, daar “uit onderzoek van 2016 blijkt dat één op de vijf moslims in Vlaanderen, dat zijn maar liefst 70 duizend moslims, waarvan nota bene een zeer groot deel in Antwerpen woont, het eens is met Islamitische Staat én zijn manier van actievoeren”. “Op basis van dit onderzoek,” zo vervolgde Van Rooy, “kan het Antwerps stadsbestuur ervan uitgaan dat in Antwerpen tienduizenden moslims begrip hebben voor de afschuwelijke islamitische onthoofding van Samuel Paty”. 

Deze angstaanjagende toestand is een gevolg van het decennialang gevoerde beleid van massa-immigratie en islamgepamper in België en in de stad Antwerpen, met name ook door Open VLD. Nu een affichecampagne starten ter ere van Samuel Paty zou op zijn minst een signaal zijn naar alle moslims in Antwerpen, namelijk dat er aan onze westerse principes van vrije meningsuiting niet valt te tornen. “De onthoofde Franse leraar,” aldus Van Rooy, “was immers een exponent van onze superieure vrije westerse, niet-islamitische beschaving”

Dat het stadsbestuur niet wil ingaan op deze vraag, zo concludeerde Sam van Rooy, is “een brevet van onbekwaamheid en typerend voor de complete onderschatting van de omvang van het probleem met de islam in Antwerpen”. 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...