Radicale Imans spreken op benefiet Al-Iglas moskee in de polders

Vlaams Belang verzet zich tegen verdere uitbouw van Islamitisch Cultureel en Sportief Centrum van moskee Al-Iglas in Berendrecht.

Filip Dewinter: Vroegere Bosschool wordt in sneltempo uitgebouwd tot gigantisch moskee-complex. Antwerps stadsbestuur doet niets!

Afgelopen week (6 tot 9 mei) vond in het Islamitisch Cultureel Sportcentrum Al-Iglas aan de Steenovenstraat 95 te Berendrecht een mega benefiet plaats voor de verdere (uit)bouw van de moskee Al-Iglas.  In totaal werd 376.000 E uro opgehaald.  Gemikt wordt op 600.000 Euro.  Het geld moet dienen voor de verdere verbouwingen van de vroegere bosschool en het bouwen van allerlei nieuwe infrastructuur.  Uit foto’s en filmpjes gepubliceerd op de website van moskee-aliglas.be (zie foto’s in bijlage), blijkt dat er verschillende nieuwe installaties worden gebouwd zonder enige vorm van vergunning.  Verschillende eigenaars van omliggende panden en gronden werden ondertussen aangezocht door bestuursleden van de moskee om hun grond of pand aan de moskee te verkopen.

Aan de benefietactie van vorige week zakten ook een aantal radicale, salafistische sprekers af naar Berendrecht. Onder andere Sjeik  Mohammed Toujgani en Ali Houri alias broeder “Al Khatab” waren te gast. (zie foto’s in bijlage)  Sjeik Mohammed Toujgani is een radicale iman uit Brussel die in 2009 op You tube opriep om “alle zionisten te verbranden”.  De Nederlandse broeder Al Khatab werd in 2017 zowel in Genk als Antwerpen verbod opgelegd om te prediken in lokale moskeeën vanwege zijn discriminerende uitspraken tegenover vrouwen.  Ook de bekende kickbokser Jamal Ben Saddik  die in het kader van “operatie Shy” wekenlang  in voorarrest in de cel verbleef, verleende zijn medewerking aan de benefietactie door bokshandschoenen en shirts ter beschikking te stellen.

Gemeenteraadslid en Vlaams parlementslid Filip Dewinter vraagt zich af waarom het Antwerps stadsbestuur niet optreedt tegen de bouwwerken die zonder vergunning plaatsvinden.

“De aanwezigheid van radicale salafisten op de benefietactie laten weinig goeds vermoeden.  Het is duidelijk de bedoeling van deze moskee-vereniging om een mega-islamitisch centrum annex moskee in de Polder uit te bouwen.  Het stadsbestuur laat – ondanks klachten van buurtbewoners – betijen.  De vele bouwovertredingen worden ongemoeid gelaten met alle gevolgen vandien.  De werken moeten onmiddellijk stilgelegd worden.  Het stads- en districtsbestuur moeten kleur bekennen. Een moskee annex sport- en cultuurcentrum in de landelijke Polder is meer dan een brug te ver!”

Filip Dewinter zal het stadsbestuur hierover ondervragen tijdens de eerstvolgende gemeenteraad. Vlaams Belang districtfractieleider in Berendrecht-Zandvliet-Lillo Steve Van Broeckhoven zal het districtscollege eveneens terzake bevragen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...