Nieuwjaarstoespraak FDW op regionale meeting Hove

Geachte dames en heren,

Uiteraard wens ik u graag een voorspoedig 2014. 2014 is in China het jaar van het paard. Aangezien mijn voornaam Filip afgeleid is van het Griekse Filipos wat paard betekent, wordt 2014 mijn jaar. 

Niet toevallig is 2014 ook een verkiezingsjaar wat een grote uitdaging betekent voor onze partij, het Vlaams Belang. De verkiezingen van mei 2014 worden geen gemakkelijke verkiezingen, maar heeft het Vlaams Belang ooit andere dan moeilijke verkiezingen gekend? Alles zal afhangen van onze inzet, onze verbetenheid en ons enthousiasme. In tegenstelling tot wat de media u wil doen geloven, worden we op 25 mei as. niet geconfronteerd met de keuze tussen Bart Dewever en Elio Di Rupo. Het mediatiek gevecht tussen het N-VA-en PS-model is een schijngevecht. Veel meer dan een partijtje schaduwboksen voeren Dewever en Di Rupo niet op. Zolang de N-VA niet onomwonden kiest voor Vlaamse onafhankelijkheid en toelaat dat Di Rupo premier van dit land blijft, verandert er niets. Enkel een radicale en duidelijke keuze voor een onafhankelijke Vlaamse republiek betekent een echte ommekeer.

Dierenrechtenorganisaties voeren terecht acties en lanceren campagnes om het uitsterven van walvissen, panda’s, ijsberen, dolfijnen en noem maar op tegen te gaan.  In plaats van lijsten van uitstervende diersoorten op te stellen, zou het misschien nuttig zijn om een lijst van uitstervende mensenrassen te maken. 1 op 6 van de inwoners van ons land zijn van vreemde afkomst, 1 op 3 van de peuters jonger dan 5 jaar zijn eveneens van vreemde afkomst. In Antwerpen is meer dan 50% van de leerlingen in het lager stedelijk onderwijs, moslim. Langzaam maar zeker zijn wij een minderheid in ons eigen land in onze eigen steden. Wij zijn gastvrij en nodigen graag gasten uit bij ons thuis, maar de gasten hebben het huis overgenomen, zich genesteld in het salon en eten onze ijskast leeg. Wij willen het huis terug en – wanneer de gasten zich niet langer als gast maar als gastheer gedragen – dan gooien we de gasten eruit. 

Beste vrienden,

Het Vlaams Belang trekt naar de verkiezingen met de slogan “Uw stok achter de deur”.

Het Vlaams Belang wil zich profileren als de enige consequente oppositie-en zweeppartij die de zweep is op de ruggen van de ruggegraatlozen. In een democratie is er nood aan een radicale en consequente oppositiebeweging die de traditionele partijen voor zich uitdrijft. Het is de taak en de plicht van het Vlaams Belang om politiek incorrecte thema’s en taboe-onderwerpen op de politieke agenda te plaatsen. 

Het Vlaams Belang fungeert als ijsbreker die het multiculturele en Belgicistisch pakijs breekt. 

Op 25 mei rekenen wij op ieder van u, eigen volk eerst!

Filip Dewinter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...