Nieuwe campagne “Republiek Vlaanderen !”

Belgabericht
“Republiek Vlaanderen”. Dat is de slogan van de grootschalige campagne waarmee Vlaams Belang de komende weken uitpakt. Met de campagne wil de partij zich profileren als dé vrijheidsbeweging die resoluut voor Vlaamse onafhankelijk gaat en als zweeppartij, die naar aanleiding van de lopende onderhandelingen de lat hoger wil leggen, stelde Filip Dewinter woensdag bij de voorstelling van de campagne.
   
Vlaams Belang pleit uiteraard al veel langer voor een onafhankelijk Vlaanderen, maar hanteert nu voor het eerst het beeld van de “Republiek Vlaanderen”. Dewinter heeft het daarbij over een “enthousiasmerend en positief project”, waarbij bewust wordt gekozen voor de Vlaamse republiek. “Geen staatshervorming, maar staatsvorming”, luidt het credo.
   
De partij benadrukt dat het niet de taak is van een Vlaams-nationale partij om de Belgische constructie kost wat kost overeind te houden, maar wel om Vlaams zelfbestuur te realiseren. 
   
Gemeenschapssenator Dewinter en voorzitter Bruno Valkeniers halen daarbij uit naar N-VA-voorzitter Bart De Wever. “Hij hanteert nu identiek dezelfde argumenten als de belgicisten eertijds tegen hem gebruikten. Hij zit zo diep in het Belgische moeras dat hij ingekapseld is geraakt in de belgicistische logica”, klonk het unisono.
   
De slogan “Republiek Vlaanderen” is vanaf vandaag tot half november te zien op 20m2-affiches – 500 op kruissnelheid – waarbij het beeld van een verkeersbord wordt gebruikt. Vlaams Belang maakte nog een begeleidende folder die op een miljoen exemplaren wordt uitgedeeld en verspreidt nog zowat 10.000 raamaffiches. Geïnteresseerden kunnen tot slot via een sms-actie een brochure ontvangen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...