Mohamed (Mohammed) populairste jongensnaam in Antwerpen in 2019 en 2020

64% van de ouders in Antwerpen zijn vreemdeling (49,4% is niet-EU-vreemdeling)  
Dankzij soepele en lakse nationaliteitenwetgeving is 76% van de pasgeborenen Belg
 
Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter stelde recent een aantal schriftelijke vragen aan Antwerps schepen Nabilla Ait Daoud in verband met het aantal geboortes, de nationaliteit van de pasgeborenen en hun ouders en de meest voorkomende voornamen.
In Antwerpen werden in 2020, 6843 kinderen geboren waarvan 3530 jongens en 3313 meisjes.
Opvallend  is dat terwijl 76% van de pasgeborenen de Belgische nationaliteit hebben, 64,2% van de ouders (zie tabel hieronder) vreemdeling zijn. 49,4% van de ouders zijn overigens niet-Europese vreemdelingen. Deze opmerkelijke cijfers hebben alles te maken met de bijzondere gemakkelijke manier waarop de Belgische nationaliteit kan worden verworven. 
Ook de populairste jongens- en meisjesnamen zijn gekend.
De top vijf bij de jongens is als volgt:
 
1.      Mohamed / Mohammed
2.      Adam
3.      Rayan
4.      Noah
5.      Amir
 
De populairste meisjesnamen:
 
1.      Sara
2.      Noor
3.      Lina
4.      Amira
5.      Inaya
 
Filip Dewinter: “De informatie over de pasgeborenen in onze stad zegt alles over de toekomst van Antwerpen. Met 64% vreemde moeders (49,4% niet-EU) is de rekening snel gemaakt: over twee generaties zal Antwerpen een stad zijn die een absolute meerderheid aan inwoners van vreemde origine zal hebben. De naamgeving van de pasgeborenen spreekt eveneens boekdelen: zowat alle namen zijn islamitisch geïnspireerd. Opvallend is ook dat de bijzonder soepele nationaliteitswetgeving een vals beeld geeft van de maatschappelijke en demografische realiteit in Antwerpen. De nationaliteitswetgeving is een Snel-Belg-fabriek geworden die vooral moet dienen om de statistieken  te vervalsen en de Vlamingen “gerust te stellen”. Het feit dat kinderen geboren uit vreemde ouders ingeschreven worden als Belg verandert natuurlijk helemaal niets aan het toenemend aantal allochtonen en aan de verdere multiculturalisering en islamisering van Antwerpen. Het fenomeen van de omvolking is in Antwerpen volop aan de gang. Ook uit deze cijfers blijkt dat de Vlaamse Antwerpenaar in snel tempo vervangen wordt door allochtonen en vreemdelingen.”


Voor verdere informatie over cijfers en statistieken:
William Van Kerckhoven
Fractiemedewerker Vlaams Belang Antwerpen
0497/904.419
william.vankerckhoven@antwerpen.be
 
Luc Doms
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...