Mogelijke vestiging van een halal supermarkt op de Bredabaan te Merksem


Interpellatieverzoek van Filip Dewinter aan schepen Kennis voor de gemeenteraadszitting van maandag 25 maart 2013 betreffende mogelijke vestiging van een halal supermarkt op de Bredabaan te Merksem


 


Uit de kranten kon vernomen worden dat de halal-supermarktketen “Tanger” – die zich specialiseert in het aanbieden van allerlei halal-produkten – van plan is om een vestiging te openen op de Bredabaan te Merksem.


 


Eerder reeds probeerde deze supermarktketen reeds een winkel te openen in het Tir-winkelcomplex aan de Sint-Bernardsesteenweg te Antwerpen-Kiel.


Omwille van het imago-verlagend karakter van de Tanger-supermarkt ging de inplanting van de Tanger-supermarkt in het Tir-winkelcomplex niet door.

Wij hebben samen met veel Merksemenaren heel wat bedenkingen bij de plannen van deze supermarkt om zich op de Bredabaan te Merksem te vestigen.


 


 


De Bredabaan kampt immers al geruime tijd met kwaliteitsverlies, parkeerproblemen, criminaliteit en leegstand.


 


Toelichting


 


Ik wil de schepen bevragen over de visie van het college op de inplanting van een halal supermarkt  op de Bredabaan te Merksem.


 


Wat is het standpunt van de schepen ivm de impact die de inplanting van deze halal supermarkt kan hebben op het imago van de Bredabaan.


 


Wat zal volgens de schepen de impact van deze inplanting zijn op de reeds bestaande problemen op de Bredabaan (kwaliteitsverlies, criminaliteit, verloedering,…)Wat zal de impact zijn van deze supermarkt op de mobiliteit op en rond de Bredabaan/Nieuwdreef/Terlindenhofstraat?


 

Filip Dewinter
Fractievoorzitter gemeenteraad

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...