Inzetten van leger bij blokkades door foorkramers

Mondelinge vraag van gemeenteraadslid Filip Dewinter voor de gemeenteraadszitting van maandag 31 maart 2014 betreffende het inzetten van het leger bij blokkades door foorkramers


Na de blokkades van afgelopen week door de foorkramers die zich verzetten tegen de geplande verhuis van de Sinksenfoor op de Gedempte Zuiderdokken naar de site Spoor Oost vanaf volgend jaar, is er afgelopen weekend beslist dat zowel de stad als de provincie de hulp van het leger kunnen inroepen indien de foorkramers opnieuw enkele wegen zouden versperren en bezetten. Het zou dan vooral gaan over het laten aanrukken van zwaar takelmateriaal om vrachtwagens die als blokkade dienen van de weg te halen. De vraag voor een tussenkomst moet wel komen van de burgemeester of de gouverneur, en de stad of de provincie moeten dan ook voor de kosten opdraaien.


Is de burgemeester voorstander van de suggestie van Antwerps gouverneur Cathy Berx dat het leger kan worden ingezet bij een nieuwe blokkade van de Antwerpse invalswegen door de foorkramers?


 


 

Filip Dewinter
Fractievoorzitter gemeenteraad

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...