Filip Dewinter verwonderd dat gemeenteraadslid Youssef Slassi, woordvoerder van het protest tegen het Antwerpse hoofddoekverbod, een plaats krijgt op de Antwerpse N-VA-gemeenteraadslijst

Filip Dewinter: “N-VA lijkt steeds meer op een Spaanse herberg, waarbij het onduidelijk is waar de partij met Antwerpen naar toe wil. Vlaams Belang is daarentegen het syndicaat van de Vlaamse Antwerpenaar.”
 
Filip Dewinter  neemt vandaag met verwondering kennis van het feit  dat het Antwerpse gemeenteraadslid van Marokkaanse afkomst Youssef Slassi de sp.a verlaat voor de N-VA en op de tweede lijstduwersplaats op de gemeenteraadslijst van de N-VA zal figureren.
 
Slassi was in het verleden immers de woordvoerder van het protest van de Antwerpse moslimgemeenteraadsleden tegen het hoofddoekverbod voor stadspersoneel (dat in werkelijkheid eigenlijk een verbod op álle levensbeschouwelijke kentekens is) en tegen het hoofddoekverbod in het stadsonderwijs.
 
Filip Dewinter: “Het lijkt erop dat de N-VA steeds meer een duiventil aan het worden is. Iedereen is welkom  op de N-VA-verkiezingslijst, of hij nu Belgicistisch of Vlaamsgezind is, links of rechts, afvallige Vlaams Belanger of islamlobbyist. Het enige criterium blijkt de vermogen van de kandidaat te zijn om nieuwe stemmen binnen te rijven, van waar dan ook. Terwijl de N-VA een Spaanse herberg is, waarbij het inmiddels totaal onduidelijk wordt waar de partij met Antwerpen in feite naar toe wil en wiens belangen de partij wil verdedigen, is het Vlaams Belang het syndicaat van de Vlaamse Antwerpenaar die genoeg heeft van de vervreemding en de onveiligheid. We zullen dan ook niet nalaten dit onderscheid aan de kiezer duidelijk te maken.”
 
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...