Filip Dewinter stelt vragen over madrassa ‘De Leidraad’ (Antwerpen-Kiel) met Hamas-aanbiddende docente en voorzitster

Filip Dewinter: “Het is walgelijk dat ‘De Leidraad’, dat kennelijk uit is op het ontwikkelen van een parallelle islamitische samenleving waar jihadi-terroristische organisaties zoals Hamas worden aanbeden, gebruik kan maken van gebouwen van de Stad Antwerpen.”

“Hoe is het mogelijk dat kinderen tussen 5 en 12 jaar oud die opgroeien in Antwerpen les krijgen in een instituut van iemand die de antisemieten van Hamas aanbidt?”

Op de website van Mana vzw, een door de Vlaamse Overheid gesubsidieerde islamvereniging, vinden we ‘DeLeidraad Vrouweninstituut’ oftewel ‘Madrasat Katakiet’, een soort inheemse madrassa gevestigd in de Schijfstraat te Antwerpen-Kiel (‘HYPERLINK “http://www.nova-kiel.be/”Cultureel Ontmoetings Centrum HYPERLINK “http://www.nova-kiel.be/”Nova’). In het schoolreglement vinden we naast de ‘reguliere’ islamitische indoctrinatie onder andere dat enkel rekening wordt gehouden met islamitische feestdagen en niet met bijvoorbeeld Kerstmis, Pasen en Sinterklaas, en dat meisjes (5-12 jaar) bij voorkeur een ‘hoofddoekje en/of jelaba’ dragen – jongens (5-12 jaar) een ‘potske en/of jelaba’.

In de informatiebrochure van ‘De Leidraad Vrouweninstituut voor Educatie & Opvoeding’ vinden we de antiwesterse vakken ‘Tajweed’ en ‘Hadieth en Islamitische zeden’, alsook de melding dat ‘de betalingen voor de cursussen effectief naar de “schatkist van De Leidraad” gaan om zo met de wil van Allah SWT groter te worden en meer vruchten daarvan te kunnen plukken om onze ummah (gemeenschap) te dienen.” Wat daarmee precies wordt bedoeld – de financiering van de jihad in Syrië, Irak of Gaza? – wordt wellicht duidelijk als we de Facebook-posts van Ghadija Ak. bekijken (ondertussen door haar verwijderd), waarin ze onder andere schrijft: ‘Lang leve HAMAS!!!’

Ghadija Ak. is voorzitster van het bestuur en docente van ‘De Leidraad’, alsook maakt ze (als enige) de directie uit; op haar Facebookpagina noemt ze zichzelf ook nog ‘Hoofdverantwoordelijke, à DeLeidraad Madrasat-Katakiet (De Leidraad Madrasat Katakiet)HYPERLINK “https://www.facebook.com/pages/DeLeidraad-Madrasat-Katakiet-De-Leidraad-Madrasat-Katakiet/270004953176855″’. Ondertussen heeft ze haar ‘Lang leve HAMAS!!!’-post verwijderd en is haar Facebookpagina onbereikbaar (althans, voor wie niet met haar via Facebook is verbonden). Wie zit er achter school ‘De Leidraad’? Het domein ‘deleidraad.be’ staat op naam van VistaPrint Technologies, een leverancier van o.a. printing enz. (zie: www.dns.be). Kennelijk wil men dus anoniem blijven.

Het is walgelijk dat ‘De Leidraad’, dat kennelijk uit is op het ontwikkelen van een parallelle islamitische samenleving waar jihadi-terroristische organisaties zoals Hamas worden aanbeden, gebruik kan maken van gebouwen van de Stad Antwerpen, met name ‘Cultureel Ontmoetings Centrum Nova’ op het Kiel. Hoe is het mogelijk dat kinderen tussen 5 en 12 jaar oud die opgroeien in onze samenleving, in Antwerpen, les krijgen in een instituut van iemand die de antisemitische jihadi-terroristen van Hamas aanbidt; Hamas, dat in zijn handvest de uitroeiing van álle Joden op aarde (dus niet alleen die in Israël) als doel stipuleert? Na het zomerreces zal Filip Dewinter hierover vragen stellen aan burgemeester Bart De Wever.

Wim Van Osselaer

Persverantwoordelijke Vlaams Belang Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...