Filip Dewinter op bezoek in Israël voor congres over strijd tegen islamterreur

 

Volg het bezoek van Filip Dewinter aan Israël op Facebook 

 

Van zaterdag 4 december tot en met woensdag 8 december neemt een Vlaams Belang-delegatie bestaande uit Filip Dewinter en Frank Creyelman, voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken van het Vlaams parlement, deel aan een congres met als thema “The Lawfulness of legitime defense applied by a State against fundamental Islamic Terror Attacks” in het academisch college van de stad Ashkelon in Israël. Het congres wordt georganiseerd door de Joodse organisatie “The Israelis” die onder leiding van gewezen Knesset-lid Eliezer Cohen staat. “The Israelis” is een organisatie die zich vooral bezighoudt met de verdediging van de belangen van de Israeli’s.

 

Voor het congres werd als Europese gast de “European Freedom Alliance” uitgenodigd. De EFA is een samenwerking tussen rechts-nationalistische politieke partijen, waarvan er op het congres in Israël vijf vertegenwoordigd zijn (FPÖ – Oostenrijk, Deense Volkspartij, Lega Nord – Italië, Zweedse Democraten en Vlaams Belang). De EFA gaat voor een Europees Europa die de islamisering kordaat terugdringt.

 

Tijdens dit congres zal ook Filip Dewinter het woord voeren. De boodschap van Filip Dewinter is duidelijk: ‘Israel ligt op de frontlijn van de strijd tussen het vrije Westen en de radicale islam. Israël voert ten dele onze strijd tegen islamfundamentalisme en -terrorisme. Aangezien Israël de voorpost is van het vrije westen moeten we onze krachten verenigen en het islamisme hier en bij ons samen bestrijden’.

 

In het verlengde van dit congres wordt de delegatie ontvangen door de burgemeester van Eshkalon. Tevens wordt een bezoek gebracht aan de stad Sderot – met ontvangst door de burgemeester – die in het recente verleden het mikpunt was van mortiervuur en raketaanvallen van fundamentalistische moslimorganisaties vanuit de Gazastrook. Verder is er een ontmoeting met legerofficieren gepland tijdens een bezoek aan de Gazastrook onder militaire begeleiding, alsook een bezoek aan Ariel (de hoofdstad van Samaria) met ontvangst door de burgemeester en bezoek aan enkele Joodse nederzettingen in de regio. Tevens bezoekt de Europese delegatie de Knesset en het Yad Vashem Memorial, waar de Joodse slachtoffers van de Holocaust zullen herdacht worden.

 
In bijlage de toespraak van Filip Dewinter.

 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...