Filip Dewinter bezoekt middenstand Turnhoutsebaan te Borgerhout

Filip Dewinter roept Borgerhoutse middenstand en bewoners op om aanwezig te zijn op de extra gemeenteraadszitting van 14 juni as.


Deze namiddag heeft Filip Dewinter samen met een delegatie Vlaams-Belanggemeenteraadsleden de Turnhoutsebaan te Borgerhout bezocht.  Zaterdagavond braken op de Turnhoutsebaan voor de zoveelste keer rellen uit. 

De Vlaams-Belangdelegatie o.l.v. Filip Dewinter bracht een bezoek aan de middenstand van de Turnhoutsebaan maar had ook heel wat contacten met gewone Borgerhoutenaren.  De middenstanders bekloegen zich erover dat ze van het stadsbestuur nog geen enkele informatie hadden ontvangen i.v.m. de mogelijke terugbetaling  van de opgelopen schade.  De Borgerhoutse middenstanders waren tevens bijzonder bekommerd om het imago van de Turnhoutsebaan.  Herhaaldelijk was te horen dat de opeenvolgende rellen ervoor zorgden dat nauwelijks nog klanten van buiten Borgerhout  bereid zijn op de Turnhoutsebaan te winkelen.

Ook de aanpak van de politie stuitte op heel wat kritiek.  Het is duidelijk dat de Vlaamse Borgerhoutenaar in het algemeen en de Borgerhoutse middenstand in het bijzonder zich volledig in de steek gelaten voelt door het Antwerpse stadsbestuur.  Velen vroegen zich af waarom leden van het Antwerpse Schepencollege of de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens nog niet ter plaatse zijn geweest.

Filip Dewinter heeft via een schrijven de Borgerhoutse middenstand en de bewoners van de Turnhoutsebaan opgeroepen om aanwezig te zijn op de extra gemeenteraad die doorgaat op dinsdag 14 juni om 18.30 op het stadhuis van Antwerpen.

meer foto’s op www.filipdewinter.be

 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...