Drug war bereikt hoogtepunt: Vlaams Belang wil leger inzetten in Antwerpen-Noord om recht en orde te doen terugkeren

Filip Dewinter: “De war on drugs is een drug war geworden. De drugmaffia heeft de macht op straat overgenomen van de politie. Het stadsbestuur is de controle in Antwerpen-Noord volledig kwijt. Antwerpen wordt het Chicago aan de Schelde. Recht en orde moeten hersteld worden, en dat kan alleen door in Antwerpen-Noord het leger in te zetten.”

Een nieuwe dag, een nieuwe gewelddadige aanslag in de drugsoorlog in Antwerpen. Opnieuw in de Biekorfstraat, en opnieuw een explosief of granaat aan of onder een wagen. Antwerpen-Noord is een oorlogszone geworden.

We hebben in Antwerpen nu zes van zulke aanslagen op drie weken tijd gehad, de laatste week zelfs bijna dagelijks. Het is een triest (voorlopig) hoogtepunt in de zogenaamde ‘war on drugs’, die meer dan ooit een ‘drug war’ is geworden. In Antwerpen vonden sinds 2016 ondertussen al een 60-tal druggerelateerde aanslagen plaats. En dat is slechts het topje van de ijsberg: de drugmaffia voert een terreur- en schrikbewind waarbij we mogen aannemen dat het gros van de criminele feiten onder de radar blijft. Tal van afpersingen, ontvoeringen, geweldplegingen en folteringen worden door de betrokken, die zelf boter op het hoofd hebben, immers nooit aangegeven bij de politie.

Meer dan ooit is het Antwerps stadsbestuur de greep op de drugmaffia kwijt. De drugmaffia voelt zich heer en meester in de stad. Dat bleek ook uit de VTM-reportage van Robin Ramaekers, waarin een drugsdealer anoniem te kennen gaf dat de drugmaffia simpelweg moet lachen met de zogenaamde war on drugs. Zoals dat vaak gaat in een drugsoorlog heeft de drugmaffia nu de facto op straat de politie vervangen. De politie is kennelijk niet meer bij machte om de openbare orde te handhaven.

De politieaanwezigheid blijkt ondermaats. Het enige wat de politie nog kan doen is achter de feiten aanlopen en de schade opmeten. De Dijlestraat is een typisch voorbeeld: daar zijn sinds 2016 niet minder dan vijf verschillende aanslagen geweest. De buurt vraagt dan ook al drie jaar om camera’s te plaatsen – een absoluut minimum – maar zelfs dát is nog altijd niet gebeurd. Het gevolg is dat de inwoners van Antwerpen-Noord in een sfeer van voortdurende dreiging leven en bang zijn. Het is wachten op het eerste onschuldige dodelijke slachtoffer.

Om recht en orde en om de rust te doen terugkeren eist het Vlaams Belang dat het leger wordt ingezet. Om te laten zien wie de baas is, dienen militairen te patrouilleren in de betreffende buurten in Antwerpen-Noord. Ze moeten de Antwerpse drugswijken uitkammen en ervoor zorgen dat de drugmaffia geen centimeter ruimte meer krijgt.

Maandag op de gemeenteraad vraagt Filip Dewinter tekst en uitleg van Antwerps burgemeester Bart De Wever. Wij willen weten welke maatregelen en welk plan de burgemeester heeft om zo snel mogelijk komaf te maken met deze steeds frequenter plaatsvindende drugsaanslagen in Antwerpen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...