Districtscollege Deurne (sp.a en Groen!) plundert de districtskas!

Op de districtsraad van 28 april e.k. staat er slechts 1 punt op de agenda. Het optrekken van het belkrediet voor de voorzitter van 100,00 € naar 150,00 €. Tevens worden de belkredieten van 2 districtsschepenen Wendy Van Dorst (sp.a) en Walter Verbruggen (Groen!) verhoogt van 100,00 naar 125,00 €.. Tevens worden “functionaliteiten” uitgebreid met een I-phone abonnement. Alles moet trouwens met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2011. Twee districtsschepen maken geen gebruik van deze verhoging nl. Marleen De Backer (open vld) en Ariane Van Dooren (CD&V). Wij stellen toch een aantal vraagtekens bij deze verhoging. Geen van de districtsschepen heeft een I-phone ter beschikking gekregen van de stad noch van het district. Het feit dat 2 districtsschepenen dit niet vragen geeft te denken of de betrokken districtsschepenen en de voorzitter dit wel professioneel nodig hebben. Is dit niet eerder voor privégebruik? U moet weten dat de voorzitter beschikt over een bureau in het districtshuis uitgerust met een pc en een vaste telefoonlijn betaald door het district. De districtsschepenen beschikken elk over een bureau met een vaste telefoonlijn in de zijvleugel van het districtshuis. Bovendien hebben zij in het begin van de legislatuur een gsm gekregen van de stad en de districtsraad heeft hun belkrediet verhoogd van 50,00 € tot 100,00 €. 

 

In oktober wilden de districtscollegeleden het belkrediet verhogen tot 125,00 € per maand. Zij wilden de beslissing enkel laten nemen door het districtscollege. Na een klacht van Guy Dirckx (Vlaams Belang) heeft de gouverneur deze beslissing geschorst. En nu dient  voorzitter Geudens dit in als punt op de districtsraad. Het eerste punt dat hij als voorzitter van de districtsraad (sinds januari 2007) op de agenda zet! 

 

Zijn onze districtscollegeleden armoezaaiers? Voorzitter Geudens (sp.a) verdient als voorzitter van het districtscollege een 47.000 € bruto per jaar. Daarboven komen de zitpenningen als provincieraadslid en fractieleider (12.000 €) en de zitpenningen als ondervoorzitter en lid van het directiecomité van ISVAG (5.869 €). Districtsschepen Van Dorst verdient 35.250 €.  Daarboven komen de zitpenningen als provincieraadslid (8000 €) en de zitpenningen van Woonhaven. Bovendien werkt Wendy Van Dorst nog voor de partij sp.a. Walter Verbruggen verdient 35.250 € als districtsschepen en werkt bovendien nog deeltijds als leerkracht. Kunnen zij niet uit eigen zak hun belkredieten betalen?

 

Als u binnenkort uw aanslagbiljet invult weet u ineens waar u zuurverdiend belastingsgeld naar toe gaat…naar een druk telefonerende voorzitter of districtschepen van sp.a of Groen!.  We hebben het dan nog niet over de kostprijs voor het bijeenroepen van de districtsraad om het beltegoed van het districtscollege goed te keuren. Kan dat dan geen maand wachten?  Het districtsbestuur van Deurne is echt niet goed bezig!

 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...