Buit van diefstal bij Merksemse winkel Repro teruggevonden daags na publicatie camerabeelden op website Filip Dewinter

Filip Dewinter: “Dit toont aan dat publicatie van camerabeelden effectief is in de strijd tegen de misdaad”.

Na de drieste diefstal van een dure printer (plotter) bij de winkel Repro in Merksem vorige week donderdag zette Filip Dewinter gisteren de camerabeelden van deze diefstal op zijn eigen website www.filipdewinter.be , waarbij hij iedereen opriep de beelden te bekijken en onmiddellijk te politie te verwittigen indien men de daders zou herkennen. De beelden werden nadien overgenomen door diverse kranten- en andere websites en uitgezonden op het VTM-journaal.

 

Net deze ochtend werd de plotter teruggevonden aan de Vaartkaai te Antwerpen, weliswaar uitgepakt en beschadigd. Allicht leidde de publicatie van de camerabeelden tot paniek bij de dieven en hebben ze de gestolen printer gisterenavond of deze ochtend snel gedumpt. De daders waren op de camerabeelden immers duidelijk herkenbaar. 

 

Dit alles bewijst dat het publiek maken van dergelijke camerabeelden van criminele feiten weldegelijk kan bijdragen tot het oplossen van misdrijven. Filip Dewinter roept dan ook op tot het sneller publiek maken van dergelijke camerabeelden via internet en televisie. Dit zal de efficiënte bestrijding van de misdaad in ons land zeker ten goede komen.

 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...