Antwerpse meerjarenbegroting voorgesteld aan pers, maar niet aan gemeenteraadsleden

Filip Dewinter: “Oppositie is buitenspel gezet. Dit is een weinig democratische manier van werken. De Wever wil  blijkbaar een Antwerpse oppositie naar DDR-model.”

 

Met verbazing neemt het Vlaams Belang kennis van het feit dat het Antwerpse stadsbestuur deze namiddag zijn meerjarenbegroting door middel van een persconferentie aan de pers heeft voorgesteld. Deze meerjarenbegroting wordt in principe in november voorgesteld op de gemeenteraad. Het Vlaams Belang laat weten dat de Antwerpse gemeenteraadsleden van de inhoud van deze persconferentie niet op de hoogte zijn gebracht.

 

Het Vlaams Belang vindt dit een bijzonder ondemocratische  manier van werken van burgemeester De Wever en financiënschepen Koen Kennis. Blijkbaar wil De Wever de oppositie buitenspel zetten en monddood maken. De Wever verkiest blijkbaar een oppositie naar DDR-model.

 

Het Vlaams Belang wil dan ook wachten om commentaar en kritiek te leveren tot onze gemeenteraadsfractie over alle informatie beschikt. Onze partij werd deze avond uitgenodigd in Terzake, maar heeft ervoor geopteerd om niet te gaan omdat wij niet op de hoogte zijn van de juiste cijfers die ons nog moeten worden meegedeeld. Het Vlaams Belang wil duidelijk maken dat het weigert mee te spelen in het huidige door Bart De Wever geregisseerde mediaspektakel, waarbij de oppositie wordt geacht om commentaar te geven zonder over enig document te beschikken.

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...