Antwerpen verdient voetbal in eerste klasse !

Interpellatie van Filip Dewinter aan schepen Van Campenhout voor de gemeenteraadszitting van 27 mei 2013 betreffende voetbaldossier
 
De vereffening van K. Beerschot AC zorgt ervoor dat volgend seizoen in de stad Antwerpen geen voetbal in eerste klasse zal gespeeld worden. Het is onduidelijk in hoeverre K. Beerschot AC als voetbalploeg zal blijven bestaan. Ook RAFC Antwerp kent financiële problemen, terwijl Berchem Sport verdienstelijk voetbalt in derde klasse. Het is bijzonder pijnlijk dat er in de grootste stad van Vlaanderen geen voetbal meer wordt gespeeld in eerste klasse.


Verschillende stadions zijn eigendom van de stad Antwerpen (het Beerschotstadion op ’t Kiel; Berchemstadion op ’t Rooi). Tevens financiert de stad verschillende voetbalgerelateerde projecten zoals de gebouwen van de jongerenwerking van Beerschot op de Wilrijkse pleinen.


Wat is de stand van zaken rond de stadions? Wat gebeurt er met eerder vernoemde projecten?


 


Ondertussen bestaat nog steeds het plan om een gemeenschappelijk voetbalstadion te bouwen op Petroleum Zuid. Graag verneem ik hiervan de stand van zaken.


 


Naar verluidt zou het stadsbestuur achter de schermen aan enkele initiatieven werken om een samenwerking tussen de Antwerpse ploegen mogelijk te maken. Graag verneem ik van de schepen welke initiatieven momenteel besproken worden.


 


 

Filip Dewinter
Fractievoorzitter gemeenteraad

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...