26% van de Antwerpse kinderen geraakt niet in school van keuze ingeschreven

Website Mama is boos: eerste meldingen van verontruste ouders die kind(eren) niet ingeschreven krijgen, komen binnen.
 
Vlaams Belang Antwerpen start Antwerpse onderwijsenquête via site “Mama is boos”
 
De ouders die een kind via het nieuwe computersysteem ingeschreven hebben, kregen gisteren antwoord in welke school ze hun kind(eren) konden inschrijven. Sommigen kregen al te horen dat hun kind in geen van de vijf scholen van hun keuzeterecht kan.
 
Op 15 december startten de Antwerpse gemeenteraadsleden Anke Van dermeersch en Peggy Pooters, beiden zelf moeder van jonge kinderen, een protestactie tegen het nieuw inschrijvingssysteem voor de scholen in Antwerpen via de website www.mamaisboos.be . Met de actie stellen Anke Van dermeersch en Peggy Pooters vooral de beperking van de vrije schoolkeuze door het nieuwe inschrijvingssysteem aan de kaak. Ze vragenaan moeders om te reageren en zelf hun bevindingen met het nieuwe systeem kenbaar te maken. Enkele moeders hebben dat gisteren en vandaag al gedaan. Voor sommige kinderen blijkt er geen plaats te zijn in de vijf scholen die door de ouders aangeduid werden. Vooral op ’t Kiel en in Antwerpen-Noord zouden er zich problemen voordoen.
 
Op de site”Mama is boos” staat ook de Antwerpse onderwijsenquête online. Antwerpse ouders kunnen hun mening geven over tien stellingen omtrent het Antwerps onderwijs.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...