Zware feiten van vandalisme en geweld tegen Antwerpse trams, politieagenten en medische hulpverlenerswww.criminaliteit.org meldt zware feiten van vandalisme en geweld tegen Antwerpse trams, politieagenten en medische hulpverleners


De afgelopen dagen hebben groepjes jongeren herhaaldelijk trams aangevallen en bekogeld met stenen en ijsblokken, werden politieagenten bekogeld met stenen en werd een ambulancier in het ziekenhuis geslagen.


De feiten spelen zich af in het Antwerpse district Deurne en meer bepaald in de onmiddellijke buurt van het inmiddels bijna beruchte Bisthovenplein. Vorige week vrijdag werd een politieagent in zijn vrije tijd herkend door enkele allochtone jongeren. De man moest wegvluchten omdat hij bekogeld werd met stenen. Begin deze week werd tram 5 in de Grijspeerstraat bekogeld met stenen. De tramchauffeur weigerde naar verluid nog verder te rijden en moest door een andere collega afgelost worden. Gisteren werd tram 5 in de Grijspeerstraat opnieuw onder vuur genomen door jongeren die met ijsblokken en stenen naar de voorbijrijdende trams en auto smeten. Ook verkeersborden moesten er aan geloven. Wanneer de opgetrommelde politie ter plaatse kwam konden zij twee daders oppakken, maar intussen sloegen andere jongeren de vooruit van het politievoertuig aan diggelen. Met behulp van bijkomende politiepatrouilles konden de daders opgepakt worden.


Gisteren omstreeks 18uur moest een ziekenwagen in de St Fredegandusstraat bruusk remmen omdat hij ook bekogeld werd met stenen en ijsblokken. Wanneer de chauffeur van de ziekenwagen uitstapte werd hij prompt in elkaar geslagen. Het slachtoffer werd opgenomen in het Stuivenbergziekenhuis en is al minstens een maand werkonbekwaam.


Het Vlaams Belang zal bij monde van Filip Dewinter de Antwerpse burgemeester hierover in de komende gemeenteraad ondervragen. Bovendien zullen onze vertegenwoordigers in de Kamer een wetsvoorstel indienen waarbij feiten van vandalisme of geweld ten aanzien van hulpverleners automatisch zullen leiden tot strafverzwaring.

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...