Vlaams Belang wil uitstel van beslissing betreffende kwijtschelding boetes aan containerbehandelaars PSA en Dubai Ports

Vlaams Belang wil uitstel van beslissing betreffende kwijtschelding boetes aan containerbehandelaars PSA en Dubai Ports
 
 Filip Dewinter: “De beslissing tot kwijtschelding van een bedrag dat de helft van het jaarlijks te besteden investeringsbudget van de stad Antwerpen vertegenwoordigt, kan enkel door de nieuwe raad van bestuur van het havenbedrijf genomen worden.”
 
 De Vlaams Belang-fractie in de Antwerpse gemeenteraad stelt vast dat havenschepen Marc Van Peel (CD&V) nog vlug-vlug, vlak voor het nieuwe stadsbestuur aan de macht komt en ook de raad van bestuur van het havenbedrijf hernieuwd wordt, de beslissing erdoor wil duwen om boetes van 2008, 2009, 2010, 2011 en 2012 ter grootte van meer dan 50 miljoen euro aan twee grote containerbehandelaars (PSA en Dubai Ports) kwijt te schelden. De raad van bestuur van het havenbedrijf wordt geacht om hier morgen over te beslissen.
 
 Het Vlaams Belang is van mening dat een dergelijke beslissing niet toekomt aan de ontslagnemende raad van bestuur. De eventuele kwijtschelding van een bedrag dat de helft van het jaarlijks te besteden investeringsbudget van de stad Antwerpen vertegenwoordigt, legt immers een hypotheek op de toekomst. Enkel de nieuwe raad van bestuur kan hierover een beslissing nemen.
 
 Vlaams Belang-fractievoorzitter Filip Dewinter zal n.a.v. de laatste gemeenteraad van deze legislatuur de huidige en toekomstige Antwerpse havenschepen ondervragen over deze kwestie.
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...