Vlaams Belang wil een themacommissie over het Antwerpse voetbaldossier

Vlaams Belang wil maximale samenwerking tussen Antwerpse ploegen in nieuw gemeenschappelijk stadion

De vereffening van K. Beerschot AC zorgt ervoor dat er geen eerste klasse voetbal meer wordt gespeeld in Antwerpen. Het is onduidelijk in hoeverre K. Beerschot AC als voetbalploeg zal blijven bestaan. Ook RAFC Antwerp kent financiële problemen, terwijl Berchem Sport verdienstelijk voetbalt in derde klasse. Het is bijzonder pijnlijk dat er in de grootste stad van Vlaanderen geen eerste klasse voetbal meer wordt gespeeld. Hoe dan ook verdient de Antwerpse voetbalsupporter voetbal in eerste klasse.

Naar verluidt zouden er allerlei initiatieven in de maak zijn om kwaliteitsvoetbal in Antwerpen te garanderen. De Vlaams Belangfractie in de Antwerpse gemeenteraad vindt dat het Antwerpse stadsbestuur een actievere rol terzake dient te spelen.

Schepen voor sport, Ludo Van Campenhout dient samen met de burgemeester het algemeen Antwerps sport- en voetbalbelang voor ogen te houden en de regie voor een mogelijke samenwerking in handen te houden. Gestreefd moet worden naar een maximale samenwerking tussen de Antwerpse ploegen in een nieuw en gemeenschappelijk stadion.

De Antwerpse Vlaams Belangfractie heeft aan schepen voor sport en de burgemeester gevraagd om zo snel mogelijk een themacommissie hieromtrent te organiseren, zodanig dat het college tekst en uitleg kan geven bij de nog te nemen initiatieven en de plannen die reeds bestaan.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...