Vlaams Belang voert actie voor “veilig openbaar vervoer”

Vlaams Belang voerde deze namiddag actie voor een veilig openbaar vervoer n.a.v. nieuw ernstig geval van agressie op Antwerpse tram 
 
Dit weekend vond opnieuw een schrijnend geval van agressie plaats op het Antwerpse openbaar vervoer. Een jongeman werd zonder aanwijsbare reden door een bende jongeren in elkaar getimmerd op tram 15. De overige passagiers durfden uit angst niet te reageren.
 
Deze namiddag voerde het Vlaams Belang in Antwerpen naar aanleiding van deze onthutsende feiten actie voor een veilig openbaar vervoer aan het door onveiligheid, sluikstort en drugsoverlast geplaagde premetrostation Elisabeth in Antwerpen-noord.
 
Een groep kopstukken en gemeenteraadsleden van het Vlaams Belang, waaronder Filip Dewinter, Marijke Dillen, Jan Penris en Wim Wienen, kwam naar de plek van de actie met tram 3. Zij vertrokken vanuit premetrostation Sport, waarbij zij de eveneens zwaar door overlast en criminaliteit getroffen premetrostations Schijnpoort en Handel passeerden. Bij aankomst in het premetrostation Elisabeth botsten ze op de trappen op enkele zwarten die er openlijk drugs dealden.
 
In het premetrostation Elisabeth voerden een vijfentwintigtal mandatarissen en militanten vervolgens actie. Ze ontvouwden een spandoek ‘veilig openbaar vervoer’ en enkele militanten veegden het station symbolisch schoon met bezems.
 
Filip Dewinter hield een korte toespraak. Hij zei onder meer: “Veel Antwerpenaren schrikken ervoor terug om gebruik te maken van het openbaar vervoer omwille van de overlast en de onveiligheid in de premetrostations en het openbaar vervoer. Het recente geval van fysieke agressie op een Antwerpse tram toont opnieuw de ernst aan van de situatie. Het Vlaams Belang pleit voor de oprichting van een Bus-, Tram- en Metrobrigade (BTM-brigade) in de schoot van de Antwerpse politie die de veiligheid van het personeel en de reizigers op het openbaar vervoer en in de premetrostations garandeert.”
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...