Vlaams Belang voert actie tegen halal-supermarkt in merksem

Deze voormiddag hebben een twintigtal mandatarissen, kaderleden en militanten van het Vlaams Belang, waaronder Filip Dewinter, Anke Van dermeersch en Jan Penris, actie gevoerd tegen de aangekondigde vestiging van de halalsupermarkt Tanger op de Merksemse Bredabaan.

Vanaf 9u30 werden op de markt van Merksem handtekeningen ingezameld voor de petitie tegen de komst van de supermarkt. Om 11 uur vatten de Vlaams Belang-militanten met een spandoek en plakkaten post voor het pand waar de supermarkt zal komen. Merksems afdelingsvoorzitter Jan Penris en Filip Dewinter hielden er een korte toespraak.

Jan Penris zei: “De Bredabaan was ooit een van de aantrekkelijkste winkelstraten van Antwerpen en zelfs van Vlaanderen, maar als we niet oppassen gaat de Bredabaan dezelfde richting uit als de Borgerhoutse Turnhousebaan en de Abdijstraat, waar het aantal Vlaamse winkels nu op één hand te tellen is.” “Net als vandaag zal het Vlaams Belang ook volgende week op de markt van Merksem aanwezig zijn om petitieformulieren tegen de halalsupermarkt te verspreiden en handtekeningen in te zamelen.”, liet Penris ook weten.

Filip Dewinter gaf kritiek op de bewering dat de vestiging van een supermarkt met enkel halalproducten kadert in de multiculturele samenleving. “Dit is geen multiculturalisme, dit is apartheid. Men vindt er immers enkel islamitische halalproducten.”, zei Dewinter. Hij kondigde aan dat het Vlaams Belang zowel in de gemeenteraad als in de Merksemse districtsraad stevig in het verzet zal gaan tegen de komst van de halalsupermarkt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...