Vlaams Belang voerde vandaag ‘Vrijheid of islam’-actie op Deurnese markt: Anke Van dermeersch, Marijke Dillen en Vlaams Belang-gemeenteraadsleden wandelden in chador op markt van Deurne

Anke Van dermeersch: “Deze actie is geen provocatie. De échte provocatie is het dragen van de hoofddoek om de militante islam te verspreiden.”
 
Vandaag hebben Anke Van dermeersch, Marijke Dillen en drie vrouwelijke gemeenteraadsleden van het Vlaams Belang onder ruime persbelangstelling in Deurne op de markt actie gevoerd met als thema ‘Vrijheid of islam’. Zij wandelden in chador over de markt, waarbij zij dus hun gelaat onbedekt lieten. De politie had immers laten weten dat, wanneer zij zich met bedekt gelaat op het openbaar domein zouden begeven, zij aangehouden zouden worden. De actievoerders wandelden een half uur over de markt, waarbij ze folders ‘vrijheid of islam’ aan de passanten uitdeelden. Na afloop van de actie gooiden de actievoerders de chador symbolisch in een vuilnisbak.
 
Anke Van dermeersch, voorzitster van de organisatie ‘Vrouwen tegen islamisering’, gaf aan het einde van de actie een toelichting bij de actie. Ze stelde stelde onder meer: “Sommigen zullen deze actie een provovatie noemen, maar dat is het niet.  De échte provocatie is het gebruiken van de hoofddoek om de militante islam te verspreiden.”
 
Anke Van dermeersch noemde het onaanvaardbaar dat “vrouwen in sommige wijken van onze steden niet meer gekleed kunnen lopen zoals ze zelf willen uit angst te worden beledigd of te worden geïntimideerd.” Ze haalde daarbij onder meer zwaar uit naar de Mechelse schepen Ali Salmi die recent nog gesuggereerd had dat vrouwen soms zelf verantwoordelijk zijn voor de seksuele intimidatie waar zij het slachtoffer zijn.  Ze eiste dan ook het recht op voor vrouwen “om in het openbaar gekleed te gaan zoals ze zelf verkiezen”, waarbij ze meteen ook de moslimvrouwen opriep “hun hoofddoek af te werpen”.
 
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...