Vlaams Belang steunt uitdrukkelijk de burgerwacht in de Handelsstraat te Antwerpen

Laks beleid van het Antwerpse stadsbestuur verantwoordelijk voor de uit de hand gelopen situatie en de escalatie van geweld in de Seefhoek.

Open oorlog tussen handelaars Seefhoek en de drugsdealers illustreert op een open en pijnlijke manier het falen van het gevoerde politiebeleid.

 

De Antwerpse wijk Seefhoek was gisteravond het toneel van een regelrecht straatgevecht tussen moegetergde handelaars en agressieve drugsdealers.

Deze gebeurtenissen hebben op een open en pijnlijke manier het falen van het beleid aangetoond.
Het gebrek aan gericht politieoptreden heeft er voor gezorgd dat de drugsdealers zich heer en meester wanen in deze wijk. 
Sinds het De Coninckplein het onderwerp is van verschillende gerichte acties tegen allerlei vormen van overlast en criminaliteit, hebben oa de drugsdealers zich simpelweg enkele straten verder verplaatst waar ze verder blijkbaar ongestoord hun gang kunnen gaan.
 
Het Antwerpse stadsbestuur is volgens het Vlaams Belang dan ook volledig verantwoordelijk voor deze escalatie van geweld.

Als opperste uiting van hun frustratie en onmacht tegenover het lakse beleid van het stadsbestuur en het gebrek aan gericht politieoptreden tegenover de overlast van drugsdealers, besloten verschillende handelaars uit de Handelsstraat en de Lange en Korte Zavelstraat om het heft dan maar in eigen hand te nemen en een burgerwacht op te richten waarmee men de drugsdealers uit de wijk wil verjagen.

De winkeliers verwijten de politie om veel te laat te reageren op een oproep om dan uiteindelijk toch niet op te treden.

Voor het Antwerpse stadsbestuur is de Seefhoek blijkbaar nog steeds de “vuilbak” en wordt de politie niet aangestuurd om in deze buurt op te treden tegen de verschillende vormen van overlast die het gevolg zijn of samenhangen met het drugsdealen.

Het Vlaams Belang begrijpt de frustratie van de winkeliers en steunt dan ook uitdrukkelijk de burgerwacht die zij hebben opgericht. Net zoals het Vlaams Belang zeggen zij: Drugs uit de wijk – uit de stad.
De dealers moeten beseffen dat de er geen plaats is voor hen in de Antwerpse samenleving.

Er werd ondertussen een interpellatie ingediend van gemeenteraadslid Filip Dewinter die burgemeester Janssens tijdens de eerstvolgende gemeenteraad zal ondervragen over de gebeurtenissen van 10 augustus en het gedoogbeleid van het stadsbestuur ten aanzien van drugs in de wijk Seefhoek.
Hij zal de burgemeester ondervragen over het gevoerde non-beleid, de juiste omstandigheden die hebben geleid tot deze situatie van “oorlog in de Seefhoek”, en het gebrek aan het opnemen van verantwoordelijkheid voor het bestrijden van de overlast door de aanwezigheid van drugsdealers
 
Filip Dewinter
Fractievoorzitter Vlaams Belang

 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...