Vlaams Belang start petitie tegen Marokkaanse “halal-supermarkt” Tanger in Merksem

De Marokkaanse halal-supermarktketen “Tanger” die zich specialiseert in het aanbieden van allerlei halal-produkten wil een vestiging openen op de Bredabaan te Merksem. Eerder reeds probeerde deze supermarktketen een winkel te openen in het Tir-winkelcomplex aan de Sint-Bernardsesteenweg te Hoboken. Omwille van het imago-verlagend karakter van de Tanger-supermarkt ging de inplanting van de Tanger-supermarkt in het Tir-winkelcomplex niet door.
 
Het Vlaams Belang heeft heel wat bedenkingen en kritiek bij de plannen om deze supermarkt op de Bredabaan te Merksem te vestigen. De Bredabaan kampt immers al geruime tijd met kwaliteitsverlies, parkeerproblemen, criminaliteit en leegstand. Een Marokkaanse halal-supermarkt zal alleen maar imago-verlagend werken voor de Bredabaan, zal nieuwe islamitische vreemdelingen aantrekken en zal de verdere arabisering van de Bredabaan tot gevolg hebben. De inplanting van een dergelijke Marokkaanse supermarkt zal de problemen op de Bredabaan alleen maar doen toenemen.
 
Voor het Vlaams Belang mag de Bredabaan geen “kasbah-baan” worden waar alleen nog maar Marokkaanse theehuizen, telefoonwinkels, pitta- en shoarmatenten en uitverkoop- en outletwinkels de toon zetten. Met het aantrekken van een Marokkaanse halal-supermarkt zal de Bredabaan opnieuw aan kwaliteit en aanzien verliezen.
 
Het Vlaams Belang wil van de Bredabaan opnieuw een kwaliteitsvolle, stijlvolle maar vooral veilige winkelstraat maken waar de Vlaamse Antwerpenaren zich thuis voelen. Een volledig geïslamiseerde en gemagrebiseerde Bredabaan stoot alleen maar potentiële klanten af die uiteindelijk naar de winkelstraten in  Kapellen en Brasschaat of het  winkelcentrum van Wijnegem trekken.
 
Het district- en stadsbestuur moet voor wat de Bredabaan betreft  inzetten op veiligheid, voldoende parkeergelegenheid en het aantrekken van kwaliteitsvolle winkels. Zoniet dreigt de Bredabaan zijn winkelfunctie in het hart van Merksem volledig te verliezen en wordt de Bredabaan een grijze verkeersweg zonder uitstraling.
 
Om het verzet van buurtbewoners en winkeliers gestalte te geven start het Vlaams Belang vanaf vandaag een petitie op tegen de inplanting van de Marokkaanse halal-supermarkt “Tanger” op de Bredabaan te Merksem. De petitie wordt georganiseerd via de website www.vlaamsbelangmerksem.be. Tevens zal de petitie ter ondertekening worden voorgelegd worden aan de bewoners van Merksem via een pamflet dat in alle bussen van de gemeente zal verspreid worden. De volgende weken zal het Vlaams Belang tevens actie voeren op de Bredabaan en op de markt te Merksem.
 
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...