Vlaams Belang geschokt door nieuw zinloos geweld in Antwerpen

Filip Dewinter lanceert oproep tot getuigen via zijn site, facebook en twitter
 
Het Vlaams Belang is geschokt door de brutale aanval van een tot op heden onbekende man op Patrick Meuris in de nabijheid van het MAS op vrijdagavond 20 mei. Het gaat hier over een zoveelste geval van buitensporig en zinloos geweld. De politie nam de zaak aanvankelijk niet ernstig. Pas toen via de familie duidelijk werd dat het slachtoffer naar intensieve moest, werd er een nieuw PV opgemaakt (zie interview broer van slachtoffer op www.clint.be). Politie en parket communiceerden over de zaak ook niet met de media. Het is de familie van het slachtoffer die de media op de hoogte bracht en vroeg aan getuigen om zich bij de politie te melden.
 
Filip Dewinter wil dat alle feiten van zinloos geweld en straatcriminaliteit door de politie ernstig worden genomen. De daders moeten actief opgespoord en gestraft worden. Het dagelijks op klaarlichte dag in mekaar slagen en/of beroven van mensen – zelfs bejaarde mensen! – door totaal losgeslagen individuën kan niet langer als een ‘fait divers’ behandeld worden. Dergelijk brutaal geweld verziekt onze stedelijke samenleving. De burgemeester, de korpschef en de procureur des konings kunnen niet langer de andere kant uitkijken en doen alsof het zinloos geweld en de straatcriminaliteit maar een marginaal stedelijk fenomeen zijn. Het is tijd voor een zerotolerantiebeleid inzake de bestrijding van straatcriminaliteit en de aanpak van zinloos en brutaal geweld.
 
Filip Dewinter lanceert via zijn site (http://www.filipdewinter.be/getuigen-gezocht-van-gruwelijke-aanval-op-patrick-meuris-aan-het-mas-op-vrijdag-20-mei), facebook en twitter een oproep tot getuigen. Het Vlaams Belang zal de burgemeester hierover op de eerstvolgende gemeenteraadszitting bevragen.
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...