Vlaams Belang gekant tegen tentoonstelling heilige islamitische voorwerpen in het MAS

FDW: “Het MAS moet geen bedevaartsoord worden van een totalitaire, discriminerende en vrouwonvriendelijke godsdienst.”

In het kader van de tentoonstelling “Religie van het boek” wil het Antwerps stadsbestuur in het Museum aan de Stroom – MAS – in 2014 een aantal islamitische “heilige “ voorwerpen tentoonstellen. Het betreft o.a. de sleutel tot de Kaäba in Mekka.

Antwerps cultuurschepen Philip Heylen is hiervoor helemaal naar Istanbul gereisd om één en ander te regelen met de directeur van het Turkse Topkapi-museum. Volgens de CD&V-schepen zullen de sleutels van de Kaäba moslims van heel Europa naar Antwerpen lokken.

Het Vlaams Belang is absoluut niet opgezet met het feit dat cultuurschepen Heylen het MAS wil opzadelen met een tentoonstelling van islamitische “heilige” voorwerpen. De Kaäba waarde “heilige” zwarte steen wordt bewaard en Mekka zijn immers perfecte voorbeelden van de islam-apartheid. Mekka is immers een verboden stad voor niet-moslims. En de Kaäba is al helemaal verboden voor de kuffar de “ongelovige”.

Met het tentoonstellen van dergelijke islamitische “heilige” voorwerpen wijkt het MAS wel heel erg af van haar kernopdracht, namelijk de geschiedenis van Antwerpen in beeld brengen.  Filip Dewinter reageert verbolgen: “wie in Antwerpen – met uitzondering van de 10.000 moslims – zit feitelijk te wachten op het tentoonstellen van islamitische heilige voorwerpen. Door van het MAS een islamitisch bedevaartsoord te maken schiet het MAS meer dan haar doel voorbij. Het MAS moet Antwerpen in beeld brengen niet de islam. Misschien kan cultuurschepen Heylen samen met burgemeester Bart Dewever eens navraag doen in Mekka Saudi Arabia in hoeverre er daar interesse is voor christelijke heilige voorwerpen. Het zal Heylen en Dewever nog niet opgevallen zijn , maar in het land waar de Kaäba staat is zelfs het dragen van een kruisje of het bezit van een bijbel verboden en staat op het bekeren tot het christendom de doodstraf. Met de tentoonstelling van de sleutels tot de Kaäba en andere islamitische “heilige” voorwerpen banaliseert het Antwerpse stadsbestuur het totalitaire, discriminerende en vrouwonvriendelijke karakter van de islam. Het MAS is te waardevol om een symbool te zijn van de islam of om er een islamitisch bedevaartsoord van te maken.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...