Vlaams Belang feliciteert buurtobservatie-patrouilles (BOP) met initiatief.

Filip Dewinter: “BOP’s zijn kwestie van burgerzin: observeren en rapporteren mag en moet”!


Het Vlaams Belang feliciteert de buurtobservatie-patrouilles die in Borgerhout en mogelijk ook elders in Antwerpen zullen optreden.
Het Vlaams Belang heeft alle begrip voor het initiatief van een aantal buurtbewoners uit Borgerhout om buurtobservatie-patrouilles (BOP) op te richten die als taak zullen hebben om uit te kijken naar criminele feiten die gepleegd worden op de openbare weg en deze te rapporteren aan de politie. Volgens Filip Dewinter “is het de taak van iedere Antwerpenaar om criminele feiten te melden aan de politie. De buurobservatie-patrouilles zijn een kwestie van burgerzin. Het melden van geweld en criminele feiten is essentieel om de politie toe te laten haar taak optimaal te vervullen. De BOP’s doen niets onwettelijk, integendeel zelfs… Ze betekenen een meerwaarde voor de politie. Ze  zorgen er immers voor dat de politie alert en waakzaam blijft”.

“Het Vlaams Belang wenst de BOP’s alle succes toe en hoopt op een positieve samenwerking met de politie. Uiteindelijk bestaan de BOP’s uit moedige mannen en vrouwen die de criminaliteit in Antwerpen willen aanpakken in plaats van te doen alsof hun neus bloedt”, zegt Filip Dewinter.

Philippe Van der Sande,
Perswoordvoerder Filip Dewinter

 

    

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...