Vlaams Belang en LDD roepen Antwerpse gemeenteraad bij hoogdringendheid samen nav van rellen in Borgerhout.

Stadsbestuur en politie nalatig: krokodillentranen Patrick Janssens maken weinig indruk.

Voor de derde keer op enkele weken tijd braken dit weekend op de Borgerhoutse Turnhoutsebaan rellen en incidenten uit. Opnieuw was een voetbalwedstrijd (Algerije-Marokko) de aanleiding voor de rellen. Opnieuw was de politie verrast. Opnieuw kondigt de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens een zogenaamde “harde aanpak aan in de toekomst”. De krokodillentranen van burgemeester Janssens maken weinig indruk. Het stadsbestuur en de politie is nochtans mee verantwoordelijk voor de rellen. Het lakse gedoogbeleid, de gebrekkige politie-inzet, het niet-anticiperen op mogelijke relgevoelige momenten… zijn de redenen waarom er opnieuw rellen zijn kunnen uitbreken.

 

Eerst en vooral moet de overheid af van de politiekcorrecte illusie dat het om voetbalhooliganisme gaat. Het betreft etnisch geïnspireerde rellen. De echte agenda van de Marokkaanse relschoppers bestaat erin om permanent de confrontatie met de overheid aan te gaan teneinde een no-go-zone te creëren waar zij de baas zijn en niet de politie. Via het huidige gedoogbeleid krijgen de relschoppers de indruk dat alles kan en alles mag. Voldoende en permanente politieaanwezigheid, een samenscholingsverbod gedurende langere tijd vanaf valavond tot ’s ochtends, arresteren van de leiders van de rellen, …..zijn maatregelen die noodzakelijk zijn om de rust te doen weerkeren. Aan de relschoppers moet duidelijk gemaakt worden dat niet zij maar de politie en de overheid de baas zijn op straat.

 

Het Vlaams Belang heeft dan ook niet geaarzeld om de Antwerpse gemeenteraad op basis van artikel 34 van het Basisreglement Bestuurlijke Organisatie van de stad Antwerpen samen te roepen. Volgens dit artikel kan een derde van de raadsleden de voorzitter vragen om de raad samen te roepen. De gemeenteraad wordt bijeen geroepen op dinsdag 14 juni.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...