Vlaams Belang eist sluiting van “Viva-pub” in Dambruggestraat

Filip Dewinter: “Viva-pub is een kanker in de buurt. De overlast blijft maar duren. Het stadsbestuur moet eindelijk krachtdadig optreden.”


De “Viva-pub” gelegen in de Dambruggestraat nummer 243 is een pleisterplaats voor Afrikanen allerhande. Tot diep in de nacht klinken er Afrikaanse ritmes. De bezoekers van de “Viva-pub” beperken hun enthousiaste activiteiten niet tot de lokalen van de “Viva-pub” maar zetten de feestelijkheden ’s nachts meestal ook verder op straat. Dit leidt tot allerlei overlast voor de buurtbewoners. Eerst en vooral is er de nachtelijke geluidsoverlast die niet alleen afkomstig is van de geluidsinstallaties van de “Viva-pub” maar ook van het gezang, geroep en gebral van feestvierders op straat. Tevens werden reeds heel wat vandalisme, wild plassen (al dan niet in de brievenbussen van de buurtbewoners) en andere feiten van baldadigheden vastgesteld.

Alhoewel er reeds herhaaldelijk door de buurtbewoners geprotesteerd werd bij het stadsbestuur en er verschillende klachten werden ingediend bij de politiediensten komt er nauwelijks verandering in de situatie. Het Vlaams Belang wil dat er kordaat wordt opgetreden door de politiediensten en het Antwerps stadsbestuur. Het negeren van de problemen lost immers niets op.

Ondanks herhaalde waarschuwingen blijft de “Viva-pub” voor allerlei overlast zorgen. Een hele zomer lang geconfronteerd worden met nachtelijke Afrikaanse ritmes en alle bijhorende overlast is voor vele buurtbewoners uit de Dambruggestraat – terecht – een onverdraaglijke gedachte. Desnoods moet de burgemeester besluiten om de “Viva-pub” te sluiten. Dergelijke nachtclubs horen immers niet thuis in een woonwijk.

Het Vlaams Belang heeft bij monde van Filip Dewinter hieromtrent reeds een aantal vragen aan de burgemeester gesteld. Naar aanleiding van de eerstvolgende gemeenteraad zal Filip Dewinter de burgemeester bevragen over de problemen in en om de “Viva-pub” in de Dambruggestraat.
Philippe Van der Sande
Perswoordvoerder

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...